Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τι έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου;

Επιβεβαιώθηκε η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων "Δοξιπάρας - Ζώνης" και "Βίλα Αλμύρα"
Πανηγυρικό κλίμα με συμμετοχή όλων των απερχόμενων αλλά και των νεοεκλεγέντων συμβούλων
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του Νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη και ανάμεσα από τους αρχαιολογικούς χώρους Ζώνης - Δοξιπάρας και Βίλας Αλμύρας που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε η τελευταία πανηγυρική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Έβρου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι που θα είναι οι συνεχιστές της πορείας που διέγραψε το νομαρχιακό συμβούλιο και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός...


Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων "Δοξιπάρας - Ζώνης" και "Βίλα Αλμύρα"

Τις άριστες σχέσεις μεταξύ των περιοχών Έβρου και Ιβαήλοβγκραντ επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ο νομάρχης Έβρου και ο δήμαρχος της Βουλγαρικής πόλης στη συνάντηση που είχαν στο "Σπίτι του Λαού" παρουσία του νομαρχιακού συμβουλίου Έβρου και των νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων καθώς και των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Ιβαήλοβγκραντ.

Στόχος των δύο περιοχών είναι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Δοξιπάρας – Ζώνης και της Βίλα Αλμύρα, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση τουριστών στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χαρακτήρισε σημαντικά τα ευρήματα στον ταφικό τύμβο Δοξιπάρας - Ζώνης και το υπουργείο Πολιτισμού έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα την υλοποίηση του μουσείου στην περιοχή. Η μελέτη ύψους 6 εκατ. Ευρώ που έγινε στα πρότυπα της Βεργίνας έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση της από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο.

 
Πηγή:  http://www.thrakinet.tv/