Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Υπόθεση ατασθαλίας ερευνάται σε εργοστάσιο της Ξάνθης

Προκαλεί ενδελεχή έρευνα της τωρινής διοίκησης σε βάρος της προηγούμενης για να αποκαλυφθεί τον ύψος της ζημίας και να καταλογιστούν ευθύνες
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Υπόθεση διοικητικής ατασθαλίας της προηγούμενης διοίκησης έχει εντοπιστεί σε συνεταιριστικό εργοστάσιο της περιοχής και έχει προκαλέσει την ενδελεχή έρευνα της παρούσας διοίκησης προκειμένου να αποκαλυφθεί το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί η εταιρία και να καταλογιστούν οι ευθύνες που αναλογούν στα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί και αποτελούν επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.


Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογιστικές διευκολύνσεις που υπήρξαν σε πελάτη-ες της εταιρίας από συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να διευθετηθούν οικονομικά ανοίγματα, τα οποία παραμένουν μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για διευκολύνσεις που αντίκειται στην επιχειρηματική πρακτική και τα συμφέροντα της εταιρίας. Η έρευνα εξετάζει τον τρόπο που ζημιώθηκε η εταιρία και παρέμενε άγνωστος μέχρι πρόσφατα καθώς και το πιθανό προσωπικό όφελος του υπεύθυνου για την ατασθαλία που προκλήθηκε.Το ύψος του ελλείμματος πάντως εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα, αναζητούνται στοιχεία που να αποδεικνύουν την απάτη που υπήρξε και επιχειρείται να προφυλαχθεί και το κύρος της εταιρίας στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα νε όσα έγιναν γνωστά πάντως, η διοίκηση της εταιρίας πρόκειται να προχωρήσει από μόνη της στη δημοσιοποίηση στοιχείων, όταν κρίνει ότι διαθέτει σαφή εικόνα για όσα έχουν γίνει.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/