Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Υπεράκτιος Σταθμός Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Αμφιτρίτης για παραλαβή, αποθήκευση
και αεριοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Αλεξανδρούπολη προχωρά στο ραντεβού με το μέλλον της “στα τυφλά”, χωρίς πυξίδα και χωρίς προγραμματισμό.

Γιατί δυστυχώς, μέχρι τώρα έχουνε αντιμετωπίσει μόνο τις “επιλεκτικές” διαμαρτυρίες κάποιων ομάδων που ενδιαφέρονται για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, χωρίς όμως να προτείνουν καμία λύση ανάπτυξης που θα δώσει θέσεις εργασίας στους άνεργους νέους της περιοχής μας.

Έτσι λοιπόν και τώρα, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες πρακτικές του γνωστού “ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ” και για τη νέα μεγάλη επένδυση που προγραμματίζεται να γίνει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τον Υπεράκτιο Σταθμό παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θα γίνει στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης από τον Όμιλο Κοπελούζου...»

Συγκεκριμένα η εταιρεία με την επωνυμία GASTRADE Ανώνυμη Εμπορική, Κατασκευαστική και Τεχνική εταιρεία φυσικού αερίου, με έδρα στη Λ. Κηφισίας 209, 151 24 Μαρούσι, νομίμως εκπροσωπούμενη, ανακοινώνει ότι υπέβαλε την 17.12.2010, στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) και στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αίτηση για τη χορήγηση στην ανωτέρω εταιρεία ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΑΣΦΑ) για τη δημιουργία Υπεράκτιου Σταθμού Παραλαβής, Αποθήκευσης και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) και συστήματος αγωγών φυσικού αερίου για τη μεταφορά του αεριοποιημένου ΥΦΑ από τον Υπεράκτιο Σταθμό προς:

1. Την Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

2. Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με σύνδεση στην περιοχή Αμφιτρίτης του νομού Έβρου.

Ο Υπεράκτιος Σταθμός ΥΦΑ θα είναι αποθηκευτικής ικανότητας 135.000 m3 έως 145.000 m3 και δυναμικότητας παροχής φυσικού αερίου 500.000 Nm3/h και θα εγκατασταθεί στο Θρακικό πέλαγος περί τα 22 χλμ. ΝΔ της πόλης της Αλεξανδρούπολης και σε απόσταση 10 χλμ. από την πλησιέστερη ακτή.

Το σύστημα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου θα περιλαμβάνει υποθαλάσσιο τμήμα 22 χλμ. και χερσαίο τμήμα 9 χλμ.

Η αίτηση υποβλήθηκε σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα, ιδία στον ν.3428/2005 και τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειών Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β' 464/2010).

Όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας να υποβάλει ενώπιον της ΡΑΕ αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση κατά τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

 
Πηγή:   http://www.elthraki.gr/