Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Tο πρωί οι ανακοινώσεις για νέες αντικειμ. αξίες σε 4.489 οικισμούς

Οι αλλαγές αυτές θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα αυξηθούν οι φόροι μεταβίβασης...

ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες σε περίπου 4.489 οικισμούς, που βρίσκονται σε όλη σχεδόν χώρα με την ελάχιστη αντικειμενική αξία να φθάνει στα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι νέες αντικειμενικές αξίες αφορούν χιλιάδες περιοχές σε 26 νομούς.

Σε αυτούς τους οικισμούς μέχρι τώρα ο προσδιορισμός της αντικειμενικής αξίας γινόταν με βάση τις εκτιμήσεις τοπικών εφοριών. Η ανώτατη τιμή των αντικειμενικών που θα αφορά κυρίως τουριστικές περιοχές θα κυμαίνεται από 1.500 έως 1.800 ευρώ το τετραγωνικό.

Πολλοί από τους οικισμούς που θα υπάγονται πλέον στο νέ αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών βρίσκονται και στην Αττική, όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η περιοχή ανάμεσα στη Κηφισιά και την Εκάλη, χωριά του Πηλίου, στην Κρήτη, στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τα νησιά των Κυκλάδων.

Οι αλλαγές αυτές θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς θα αυξηθούν οι φόροι μεταβίβασης, όπως οι γονικές παροχές, οι δωρεές και οι κληρονομιές. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των ακριβών ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν.

Τώρα όσον αφορά την αναπροσαρμογή των υπολοίπων περιοχών που σήμερα είναι στο αντικειμενικό σύστημα αυτή αναμένεται να γίνει μετά τα μέσα του 2011.

 
Πηγή:  http://www.newsit.gr/