Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Επιβεβαιώθηκε η παραίτηση Αλεξανδρή, ο οποίος πάντως παρέστη στην τελετή

Αρνήθηκαν θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο οι της "Λαϊκής Συσπείρωσης"
                         ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με το νέο δήμαρχο του Βαγγέλη Λαμπάκη να ζητά από τους δημότες να είναι ενεργοί πολίτες, τον Βαγγέλη Θεοδώρου να παίρνει την θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Αλεξανδρή και τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αρνούνται να πάρουν θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο, ορκίστηκε τo πρωί το πολυμελές, νέο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος ενώ στην τελετή παρέστη και ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού θεάτρου, ορκίσθηκαν ως δήμαρχος ο  Ευάγγελος Λαμπάκης και οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις κρίσιμες για το νέο διευρυμένο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικός και παράλληλα σαφής και ξεκάθαρος για τον τρόπο που θα λειτουργήσει ο νέος δήμος. Τα μηνύματα που έστειλε στην ολιγόλεπτη ομιλία του ήταν προς όλες τις κατευθύνσεις.


Ο κ. Λαμπάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των πελατειακών σχέσεων και τόνισε σε αυστηρό ύφος, πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο ανάμεσα στους πολίτες και τους αιρετούς. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς αναφερόταν στην πόλη την οποία όπως είπε υπεραγαπά και τόνισε πως πρώτο μέλημά της δημοτικής αρχής είναι ο πολίτης και ο πολιτισμός.

Η εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής αναμένεται να γίνει το Σάββατο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 11.00 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και αργότερα στις 12.30 στις Φέρες.


.