Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νέα συνάντηση φορέων για το πρόγραμμα απασχόλησης Ροδόπης

Είχε ανακοινωθεί από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια αλλά απαιτούνταν η κατάθεση τοπικού σχεδίου για τις ανάγκες της περιοχής


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα απασχόλησης Ροδόπης που είχε ανακοινώσει πριν περίπου δύο μήνες από την Κομοτηνή ο διοικητής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, θα απασχολήσει την αυριανή συνάντηση φορέων του νομού μας. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση.

Στη πρώτη που είχε φιλοξενηθεί τέλος Νοεμβρίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης είχε γίνει γνωστό, ότι, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αξιοποιηθεί για τη συγκράτηση των απολύσεων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και τη διατήρησης των θέσεων εργασίας στη Ροδόπη. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι η πρώτη συνάντηση εργασίας έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, με συντονιστή το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Επειδή ακριβώς αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε και υπήρχε ο φόβος απώλειας του προγράμματος, η Ομοσπονδία τότε είχε εκδώσει ανακοίνωση και έτσι πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη.
Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε προσχέδιο για τις ανάγκες απασχόλησης της Ροδόπης το οποίο κατάρτισε η Αναπτυξιακή Ροδόπης και τέθηκε σε διαβούλευση, μέχρι την επόμενη συνάντηση φορέων, που θα γίνει αύριο. Ο ίδιος ο διοικητής του ΟΑΕΔ στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή είχε ζητήσει από τους τοπικούς φορείς να κάνουν καταγραφή των αναγκών της κοινωνίας με βάση τα τοπικά οικονομικά και τα γενικότερα οικονομικά κριτήρια. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν το μπούσουλα για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.
Το σημαντικό είναι το σχέδιο να αποδείξει ότι πράγματι ο νομός Ροδόπης αντιμετωπίζει πρόβλημα απασχόλησης. Στην αυριανή σύσκεψη αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ως συντονιστές του προγράμματος στη Ροδόπης με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΕΔ, που έλαβαν χώρα στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στη πρώτη και τη δεύτερη συνάντηση.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/