Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

"Ναι μεν αλλά" για τον φράχτη η Χαρά Νικοπούλου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ;

ΤΙ ΕΙΠΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ;


«Υπέρ των λύσεων που προλαμβάνουν παρά των κατασταλτικών. Φτάσαμε στο σημείο να σηκώνουμε φράχτες επειδή υπάρχουν αδυναμίες στους νόμους, την εφαρμογή τους και τους θεσμούς». Αυτό τόνισε στην πρωινή εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και του Μανόλη Αναγνωστάκη η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Χαρά Νικοπούλου.

Τόνισε πάντως ότι αφού αποτύχαμε σε όλα τα προηγούμενα ως χώρα, ο φράχτης είναι μια λύση ανάγκης. Ωστόσο, αν και προσκλήθηκε, τόνισε ότι δεν θα παραβρεθεί στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει μερίδα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα της Αθήνας, την ίδια ώρα που θα διοργανώνεται το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

«Θα εκθέσω τον εαυτό μου σε κίνδυνο αλλά θα γίνει προσπάθεια να εκμεταλλευθούν την παρουσία μου διάφορα κέντρα», σχολίασε για αυτήν την απόφασή της η ίδια, προσθέτοντας ότι προτιμά να παράγει έργο μέσα στις τάξεις που διδάσκει.

Λίγο νωρίτερα στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος σχολίασε επίσης το θέμα του φράχτη στον Έβρο και υποστήριξε ότι δεν διαφωνεί με τον συνονόματό του και διάδοχό του στην Αλεξανδρούπολη. Τον θεωρεί απάνθρωπη λύση, αλλά επιμένει ότι είναι αναγκαία...

.