Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τα ονόματα των νεκρών στο τροχαίο του λεωφορείου για την Πόλη

4 Έλληνες, ένας Τούρκος,
συνολικά 12 οι επιβαίνοντες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ



Τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, όταν τουρκικό λεωφορείο με 12 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, παρεξέκλινε της πορείας του στον οδικό άξονα Υψάλων – Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, στο ύψος των Μαλγάρων, και έπεσε σε χαράδρα. Ένας Τούρκος μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι 'Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.

Τραυματίες είναι οι Έλληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.

Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 4:50 το πρωί της Παρασκευής και οφείλεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Πάντως τα ακριβή αίτιά του διερευνώνται.

.