Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή και Σάββατο ο Γιάννης Σερβετάς στην Θράκη

Παρουσιάζει το βιβλίο του «Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο» σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

ΠΟΤΕ ΚΑΙ
ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ;
ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ
ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο Γιάννης Σερβετάς, επισκέπτεται την Κομοτηνή και μας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Προσωπικό Ημερολόγιο Ανεκδοτολόγιο” από τις εκδόσεις Ιανός. Την εκδήλωση και το Γιάννη Σερβετά, προλογίζουν οι Μελαχροινή Μαρτίδου και Βασίλης Δέλιος.

Βιβλιοπωλείο “Δημοκρίτειο”, Δημοκρίτου 7Α, Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου • 7:30 π.μ.


Επίσης, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο εκδοτικός οίκος Ιανός διοργανώνουν την παρουσίαση του τέταρτου κατά σειρά «Ημερολόγιου-Ανεκδοτολόγιου» του συγγραφέα-καλλιτέχνη Γιάννη Σερβετά το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο αίθριο του Μουσείου. Θα προλογίσει ο Γιάννης Βαταμίδης.

Η παρουσίαση αυτή εγκαινιάζει τη συνεργασία του Ε.Μ.Θ. με τον εκδοτικό οίκο Ιανό στα πλαίσια της οποίας θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.

Όπως κάθε χρόνο από το 2007, έτσι και φέτος το ημερολόγιο του Γιάννη Σερβετά δεν θυμίζει σε τίποτα τα κλασικά ημερολόγια που έχουμε όλοι μας στα γραφεία και τις τσάντες μας. Εννοείται πως περιέχει εκείνες τις γνωστές σελίδες για κάθε μέρα του χρόνου με τον απαραίτητο χώρο για να σημειώσουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την οργάνωση της καθημερινότητάς μας, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι μοναδικά και μη συνηθισμένα.

Στον πρόλογό του ο συγγραφέας εξομολογείται πως φέτος δεν έχει δικαιολογίες «Άντε το πρώτο, πρώτο ήταν, μερικά λαθάκια είχε, το αγοράσατε. Άντε το δεύτερο, δεύτερο βιβλίο ήταν, "νέος είναι ακόμα στο γράψιμο θα στρώσει είπατε", το πήρατε. Μετά που κυκλοφόρησα το τρίτο, σκεφτήκατε την παροιμία, "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι", αλλά σαν καλοί άνθρωποι που είστε, είπατε: Δεν πειράζει μωρέ, κομμάτια να γίνει, ας του δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία του ανθρώπου…Φέτος όμως; Φέτος δίνω εξετάσεις και ελπίζω να τις περάσω… Μέσα στις σελίδες του θα βρείτε από άχρηστες πληροφορίες και στατιστικές, μέχρι και συναισθήματα όλων των αποχρώσεων. Μέσα του υπάρχουν ιστορίες που μου τις στείλατε είτε με e-mails και γράμματα, είτε μου τις είπατε προφορικά σε μπαρ και στους δρόμους. Σας ευχαριστώ θερμά που μου εμπιστευτήκατε τις ιστορίες σας».

.