Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις από εργολήπτες δημοσίων έργων της Θράκης

Θα περιλαμβάνουν αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς έργων και συμβολικές καταλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς έργων και συμβολικές καταλήψεις, εξήγγειλαν για την Τρίτη οι πιστοποιημένοι εργολήπτες δημοσίων έργων της Θεσσαλονίκης και της Κ.Μακεδονίας, αντιδρώντας στην άτυπη «στάση πληρωμών» -όπως υποστηρίζουν- του δημοσίου.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις, που θα επεκταθούν σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη, σε συνεργασία με τους συλλόγους των άλλων νομών, ελήφθη χθες, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κ.Μακεδονίας (ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ).

Συμβολικές καταλήψεις θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στο κτήριο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στα περιφερειακά διαμερίσματα της περιοχής. Σύμφωνα με τον πρόσφατα επανεκλεγέντα πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Γάγαλη, «η κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου θεωρείται τραγική και ζητείται η άμεση εξόφληση όλων των εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, συνέχισε, «είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν και να αυξηθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και να ληφθούν δίκαια φορολογικά μέτρα, με έμφαση στο συμψηφισμό των χρεών των εργοληπτικών επιχειρήσεων προς το κράτος (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές κ.α)».

Στο μεταξύ, το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα δημοπρατούνται μόνο εκείνα τα έργα, των οποίων η πίστωση είναι εξασφαλισμένη.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ αποτελούν οι: Γιώργος Γάγαλης (πρόεδρος), Γιώργος Χατζηνάσιος (αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Στομαχόπουλος (β΄αντιπρόεδρος), Δημήτρης Μανδρούκας (γενικός γραμματέας) και Ηρώ Μήτρου (ταμίας).

.