Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ερρίφθη ο κύβος για την πώληση Ζάχαρης και ΕΛΒΙΖ


ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΖ;


ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ;


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΕΚΑΠ;




Από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών ξεκινά η επιχείρηση «Πώληση των αγροτικών θυγατρικών της ΑΤΕ»: Επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα του Agronews και της εφημερίδας Agrenda, η διοίκηση της ΑΤΕ προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση των δυο εταιρειών. Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΕbank στην συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η τράπεζα, για τη διαδικασία θα προσληφθεί και ειδικός σύμβουλος πώλησης.

Μετά τις ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ τη σκυτάλη θα πάρουν, όπως όλα δείχνουν, η Δωδώνη και η ΣΕΚΑΠ.


H ανακοίνωση της ΕΒΖ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου η ΕΒΖαμέσως μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, επιβεβαιώνει ότι αποφασίστηκε η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση της συμμετοχής της ΑΤΕbank (82,33%) καθώς και η πρόσληψη συμβούλου.

Η διοίκηση δηλώνει ότι η έναρξη της παραπάνω διαδικασίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία και δραστηριότητα της εταιρίας η οποία συνεχίζεται κανονικά , όπως μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΒΖ διαβεβαιώνει ότι θα υλοποιήσει τις κάθε είδους δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της που έχει ή θα αναλάβει και θα συνεχίσει την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και των παραγωγών-αγροτών.


Παραίτηση Μπλιάτσιου από το Δ.Σ.


Εξάλλου, η ΕΒΖ ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου υπέβαλε την παραίτησή του το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Κωνσταντίνος Μπλιάτσιος, η οποία και έγινε αποδεκτή.

O πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον κ. Μπλιάτσιο για την μέχρι τώρα προσφορά του και συνεργασία του.


Οι πρώτοι "μνηστήρες"

H προκήρυξη του διαγωνισμού σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν οι «γαμπροί» που έχουν ήδη αρχίσει να περιτριγυρίζουν την ΕΒΖ και οι περισσότεροι εκ των οποίων ομιλούν…τη γερμανική. Όπως είχε γράψει η Agrenda στο φύλλο του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, οι πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαπραγματεύση που θα αρχίσει πολύ σύντομα, καθώς δύο τουλάχιστον ενδιαφερόμενοι όμιλοι έχουν ήδη δώσει το παρόν στις πρώτες διερευνητικές επαφές με τα στελέχη της βιομηχανίας.

Η πρώτη είναι η γνωστή για τη δραστηριότητά της στο κλάδο της ζάχαρης Nord Zucker, ακολουθούμενη από την Baywa, το ενδιαφέρον της οποίας για «δουλειές» στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά έχει ατονήσει - παρά την «τραυματική» εμπειρία που είχε πριν από ένα χρόνο περίπου από τις επαφές της με παραδοσιακούς συνεταιριστές, όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση δημιουργίας μεικτού σχήματος στο οποίο θα συμμετείχαν και συνεταιρισμοί.

 
Πηγή:  http://www.agronews.gr/