Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Νίκησε ο Αρης 1-2 την Ξάνθη, αλλά δεν τα κατάφερε

Η Θρακιώτικη ομάδα έκανε το καθήκον της, όπως και αυτή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η τελευταία έμεινε εκτός πλεϊ οφ και Ευρώπης, καθώς ο Βόλος νίκησε τον Παναθηναϊκό
  ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Ο Άρης πήρε το "τρίποντο" που ήθελε στα Πηγάδια κόντρα στην Skoda Ξάνθη, αλλά τελικά δεν του ήταν αρκετό. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη με γκολ των Νέτο και Περέιρα επικράτησε με 2-1 της Ακριτικής ομάδας, ωστόσο η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού, τον άφησε εκτός πλέϊ οφ και Ευρώπης.

Έτσι, οι "κίτρινοι" που είχαν την συμπαράσταση 1.000 φίλων τους στην Ξάνθη, ολοκλήρωσαν την σεζόν με 45 βαθμούς και στην 6η θέση της βαθμολογίας, δύο λιγότερους πίσω από την ομάδα του Βόλου. Από την άλλη η Skoda τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν καλό, με αρκετές ευκαιρίες, με δύο γκολ ένα από κάθε μεριά και τον Άρη που ήθελε πιο πολύ τη νίκη να έχει και δοκάρι στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Καστίγιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να πάρει τη πολύτιμη νίκη, σημείωσε το γκολ με τον Ντανίλο Περέιρα, αλλά αυτό δεν του ήταν αρκετό, καθώς στο τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την έκτη θέση της βαθμολογίας. Οι "κίτρινοι" πάντως για ακόμη μια αγωνιστική με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο τους, έδειξαν καλό πρόσωπο και βελτίωση στο παιχνίδι τους.


Καλός ο ρυθμός στο πρώτο

Ο Άρης που ήθελε μόνο τη νίκη στο ματς, έκανε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 2ο λεπτό, όταν ο Νέτο δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από την εστία του Λυμπερόπουλου. Η απάντηση της Skoda ήρθε στο 8', όταν ο Βασιλακάκης έκανε την προβολή από σέντρα του Φλίσκα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ

Στο 14', μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Μπομπαντίγια έκανε το σουτ, με τον Λυμπερόπουλο να διώχνει δύσκολα. Ο Τερματοφύλακας της Ξάνθης είπε "όχι" και στο δυνατό σουτ του Πορτίγια στο 17ο λεπτό, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Νέτο έκανε τη σέντρα ο Μπομπαντίγια έκανε την κεφαλιά και πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα ο Κατόνγκο.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει για να σημειώσει το γκολ που ήθελε και στο 21' ζήτησε πέναλτι όταν σε μαρκάρισμα του Φλίσκα ο Καστίγιο βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τελικά στο 26, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Καστίγιο έκανε από αριστερά στην σέντρα σουτ, ο Λυμπερόπουλος έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Νέτο και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν μια ευκαιρία στο 30', όταν από σέντρα του Κατόνγκο, ο Μαρσελίνιο έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Βελλίδης ακούμπησε την μπάλα, η οποία κατέληξε κόρνερ.

Εννέα λεπτά αργότερα (39'), η Ξάνθη έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Σταθάκης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη για να γίνει το 1-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, όταν από το δυνατό σουτ του Καστίγιο εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Γκολ με το ξεκίνημα

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 47', ο Νέτο εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Ντανίλο Περέιρα έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το σουτ, κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα της Skoda για να γίνει το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα (50'), ο Μαρσελίνιο, έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του Άρη, έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βανγκέλι, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Στο 66', ο Νέτο έκανε την σέντρα-σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Στην συνέχεια του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, ο Άρης πήρε μια νίκη γοήτρου επί της Skoda Ξάνθης με 2-1 στο γήπεδο των Πηγαδίων, καθώς η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού, τον άφησε εκτός των πλέϊ οφ και Ευρώπης.

Γήπεδο: "Πηγαδίων"

Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)/ Μπαλτάς (Αχαΐας), Γούκος (Ηπείρου)

Skoda Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Γκλέισον, Σταθάκης, Στιούαρτ, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο (60' Καθάριος), Βασιλακάκης (86' Κομεσίδης), Πόι (71' Μάνταλος), Σουάνης.

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Τσέζαρεκ (60' Μενδρινός), Μίσελ, Πορτίγια, Μπομπαντίγια (91' Αραβίδης), Λαζαρίδης, Ντανίλο Περέιρα, Βανγκέλι, Καστίγιο (87' Σακάτα).

Κίτρινες κάρτες: Σταθάκης (40', Skoda Ξάνθη)- Τσέζαρεκ (51', Άρης), Ρονάλντο Γκιάρο (68', Άρης)

Σκόρερ: Σταθάκης (40', Skoda Ξάνθη)-Νέτο (26', Άρης), Ντανίλο Περέιρα (47', Άρης)

.