Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Περίπτωση Ψωμιάδη στην Ορεστιάδα


Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του απάλλαξε 15 επιχειρηματίες που είχαν τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες, ενώ η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμα από 1.500-30.000 ευρώ



ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ;



Τελικά αυτή η τιμωρία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, έχει σημάνει συναγερμό σε Δήμους και πρώην Νομαρχίες, για το τι θα γίνει με παρόμοιες αποφάσεις.

Στον Δήμο Ορεστιάδος όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ'αριθμ. 186/2010 απόφαση του απάλλαξε 15 επιχειρηματίες που είχαν τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες, ενώ η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμα από 1500-30000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της τότε Αντιδημάρχου Αριάδνης Ροροπούλου ,ζήτησε την μη επιβολή προστίμου, γιατί μόνοι τους απομάκρυναν τις διαφημιστικές πινακίδες οι 15 επιχειρηματίες, αλλά και λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημήτρης Μουζάς στην συζήτηση που ακολούθησε, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι νόμιμη η απόφαση για απαλλαγή του χρέους , αλλά πρότεινε να μην γίνει δεκτό το διοικητικό πρόστιμο, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας.

Τελικά όλοι οι παρόντες σύμβουλοι ψήφισαν για την μη επιβολή του προστίμου.

Έλα όμως που η συγκεκριμένη απόφαση έφθασε στην δικαιοσύνη, καλέστηκαν για απολογία όλοι οι σύμβουλοι και αναμένεται η απόφαση για το αν παραπεμφθούν.

Μετά την εξέλιξη με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη κρύος ιδρώτας τους έπιασε...αφού κινδυνεύουν και αυτοί να μπουν σε αργία ή τουλάχιστον αυτοί που συνεχίζουν και στο νέο Δημ. Συμβούλιο Ορεστιάδος.


Πηγή:  http://www.faros24.gr/