Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τα μαζεύει η Ziraat από την Ελλάδα;

Από εκεί που λέγαμε ότι θα ανοίξει νέα υποκαταστήματα και θα αγοράσει από ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ μέχρι τον Πανθρακικό, σήμερα η "Ελευθεροτυπία" πετά μια είδηση - βόμβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ


Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι κάνει η τουρκική τράπεζα Ziraat (Αγροτική) στα επιχειρηματικά της σχέδια στην Ελλάδα, εμφανιζόμενη ως «θιγόμενη» για τις εκτιμήσεις και καταγγελίες ότι παίζει περίεργα παιχνίδια στη Θράκη. Οτι δηλαδή επιχειρεί να προσελκύσει τους μουσουλμάνους, παρέχοντας προνομιακά επιτόκια για όλη την γκάμα των δανείων, ή να εξαγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, την οποία «τροφοδοτούν» κατά κύριο λόγο οι αγρότες των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

Η Ziraat έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το 2009 και διαθέτει 4 υποκαταστήματα, 2 στην Αθήνα, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Ξάνθη.

«Αστικούς μύθους» χαρακτήρισε τις φήμες αυτές ο διευθύνων σύμβουλος Τζαν Ακίν Τσαγιλάρ και ανακοίνωσε πως, κατά πάσα πιθανότητα, η Ziraat Bank θα αποχωρήσει τελικά από την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που προγραμματίζει να ανοίξει 2 υποκαταστήματα στο Κοσσυφοπέδιο.

Παράλληλα, φαίνεται ότι μάλλον ούτε και η μεγαλύτερη ιδιωτική τουρκική τράπεζα, η Is Bankasi (Τράπεζα Εργασίας) θα έρθει στην Ελλάδα.

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/