Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Νίκος Σπυριδόπουλος: "Οι ομάδες πρέπει να κάνουν περικοπές"

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου τη ΕΠΣ Ξάνθης, που βγάζει ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με συνέντευξη του στο Xanthisports.gr ο Νίκος Σπυριδόπουλος Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, μιλάει για την χρονιά που πέρασε και αναφέρεται σε αυτή που έρχεται που θεωρητικά θα είναι από τις πιο δύσκολες, αφού η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά συνέπεσε με τις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης, Πως κρίνει την εκλογική αναμέτρηση, η οποία βρήκε και πάλι νικήτρια την παράταξή του; «Πιστεύω ότι ήταν μια εκλογική αναμέτρηση η οποία διεξήχθη σε πολιτισμένα επίπεδα χωρίς έκτροπα από την δικιά μας πλευρά και τους «φερόμενους» ως αντιπάλους μας . Και  «φερόμενους" γιατί δεν τους θεωρώ αντιπάλους επειδή αγωνιζόμαστε όλοι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος που για τέταρτη συνεχόμενη εκλογική περίοδο εκλέγεται η παράταξη μου και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των σωματείων της Ένωσης.»


Οι Δήμοι υπεύθυνοι για τα γήπεδα

Σε ότι αφορά στις υποδομές των ομάδων και την τον τρόπο που η Ένωση το αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος αναφέρει:  Η ΕΠΣ πολλές φορές βάλλεται για αυτό το θέμα αλλά αδίκως. Την αρμοδιότητα για τις υποδομές των γηπέδων και λοιπών εγκαταστάσεων την έχουν οι Δήμοι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εμείς δεν πιέζουμε το κάθε Δήμο ξεχωριστά αφού πολλές φορές γινόμαστε δέκτες παραπόνων χωρίς όμως – όπως ανέφερα -  να είναι αρμοδιότητα μας. Ένας αριθμός γηπέδων, περίπου 15, βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.» καταλήγει. 


Ανάγκη για περικοπές

Σε ότι αφορά στα σχέδιά του για την επόμενη περίοδο ο Νίκος Σπυριδόπουλος αναφέρει: « Στο οικονομικό τομέα δεν ευελπιστούμε σε πολλά πράγματα και λόγω κρίσης θέλουμε να κάνουμε άμεσες αλλαγές όπως την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Αναβαθμίσαμε τους χώρους - υποδομές και αλλάξαμε την νοοτροπία των παραγόντων και τους βάλαμε στην φιλοσοφία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.» Παράλληλα  σε σχέση με τις επιχορηγήσεις επισημαίνει: «Όσον αφορά στις επιχορηγήσεις περιμένουμε έγκριση για όλες τις κατηγορίες αλλά, οι ομάδες πρέπει να κάνουν περικοπές ώστε να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό.» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, δίνοντας τον τόνο που πρέπει να ακολουθήσουν τα σωματεία της Ξάνθης, στη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί.


Πηγή:  http://www.xanthisports.gr/