Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Βουτιές υπό την επίβλεψη Βουλγάρων αστυνομικών φέτος στην Θράκη

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Παπουτσής για να δικαιολογήσει τον ερχομό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Βουτιές υπό την επίβλεψη Βουλγάρων αστυνομικών στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης φαίνετε να κάνουμε φέτος, αφού είναι ένα από τα μέτρα συνεργασίας με την Βουλγαρία, σε επίπεδο κοινών περιπολιών, μεικτών δηλαδή κλιμακίων σε ορισμένες περιοχές.

Δεν είναι ανέκδοτο, ούτε πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Φέτος το καλοκαίρι πιθανότατα να έχουμε τους προσωπικούς μας Βουλγάρους φύλακες. Γιατί όπως λέει και ο κ. Παπουτσής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας για θέματα εσωτερικής ασφάλειας: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της». Είναι να απορεί κανείς, εάν ο κύριος Παπουτσής, υπέγραψε τελικά διεθνή συμφωνία μερικής συγκυριαρχίας (τουλάχιστον της Βόρειας Ελλάδας) με άλλη χώρα, αφού υπάλληλοι ασφάλειας άλλης χώρας θα εκτελούν χρέη προστασίας πολιτών στη χώρα μας.

Θα μας προσέχουν, θα επιβλέπουν την κυκλοφορία και αν χρειαστεί θα κάνουν και χρέη ναυαγοσώστη. Δεν είναι κακή ιδέα, αρκεί στην επιλογή των αστυνομικών να είναι βασικό προσόν το πτυχίο ναυαγοσωστικής και όχι μόνο!

Είσαι μόνος / μόνη στην παραλία, δεν έχεις ένα άνθρωπο να σου βάλει αντηλιακό στην πλάτη; Μη πανικοβάλλεσαι! Το Ελληνικό κράτος έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό! Ο από μηχανής Θεός, Βούλγαρος αστυνομικός θα είναι εκεί, κοντά σου για να σε βγάλει από το αδιέξοδο! Κοράκιασες από τη δίψα και δεν μπορείς να βρεις τον σερβιτόρο; Ο Βούλγαρος αστυνομικός θα είναι και πάλι εκεί για να σε ξεδιψάσει!

Πάνε οι εποχές που για να μπούμε στη θάλασσα έπρεπε να μείνει κάποιος πίσω για να προσέχει τα υπάρχοντα μας (τσάντες, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, κτλ.) από τα κλεφτρόνια της παραλίας. Τώρα ο Βούλγαρος αστυνομικός θα είναι εκεί… απίκο, προκειμένου όλοι εμείς να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας στα ανοιχτά του Θρακικού πελάγους.

Καλά τα λέω ως εδώ, αλλά διαβάζοντας παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Παπουτσή ανησύχησα λιγάκι καθώς λέει, «Υπάρχει η εμπειρία από τις μεικτές περιπολίες Ελλάδος-Βουλγαρίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες στα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας, θα έχουμε αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, με μεικτές επιχειρήσεις της Ελληνικής και της Βουλγαρικής Αστυνομίας σε ορισμένα θέρετρα στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος, όπου προτιμούν οι Βούλγαροι τουρίστες».

Τι; Όλος αυτός ο τζερτζελές μόνο για τους Βούλγαρους τουρίστες; Εμείς δεν θα απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες των «πολυμορφικών» αστυνομικών; Και οι Ευρωπαίοι τουρίστες; Ούτε αυτοί; Μήπως θα κόβουμε και εισιτήριο εισόδου με τη σφραγίδα του Βουλγάρικου κράτους έξω από το χωριό της Μάκρης και των Δικέλων; Λέτε;


Πηγή:  http://www.e-evros.gr/