Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Από Σαμοθράκη και Ορεστιάδα αναζητούν εισιτήρια για τον τελικό

Οπαδοί της ΑΕΚ από τον Έβρο ψάχνουν για το μαγικό χαρτάκι του τελικού του προσεχούς Σαββάτου με τον Ατρόμητο, αλλά αυτά αποδείχθηκαν τελικά εξαιρετικά λίγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τέτοια τρέλα με εισιτήρια είχε πολλά χρόνια να ζήσει η ΑΕΚ. Ισως πριν από το ματς με τη Μίλαν, τον Νοέμβριο του 2006, όταν διέθεσε 56.203 εισιτήρια. Ή τον Νοέμβριο του 2004, στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (και το μπουκαλάκι που πέταξε ένας ανεγκέφαλος στον Ριβάλντο), όταν με 63.129 εισιτήρια έκανε το απόλυτο ρεκόρ της νεότερης ιστορίας της.

Το χθεσινό sold out, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, όπως και να 'χει προκάλεσε αίσθηση. Καλά καλά δεν είχαν περάσει τρεις μέρες από την κυκλοφορία των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας και χθες το απόγευμα έκλεισαν τα ρολά! Τέλος τα εισιτήρια, έφυγαν και τα 31.550, αν υπάρχουν κάποια αδιάθετα, μόνο μέσω των συνδέσμων, που πήραν περίπου 10.000 κομμάτια.

Η ζήτηση ήταν απίστευτη, όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο, αλλά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τη Σαμοθράκη, από την Ορεστιάδα, από την Κάλυμνο, από τη Φλώρινα, δεκάδες ήταν οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο. Μεγάλη η δίψα, ο καημός και ο πόθος για έναν τίτλο ακριβώς 9 χρόνια από την κατάκτηση της τελευταίας κούπας. Βοηθάει και το γεγονός ότι ο τελικός θα γίνει Σαββατόβραδο (30 Απριλίου), κάτι που βολεύει όσους ταξιδέψουν στην Αθήνα από την περιφέρεια και τα νησιά.

Για να καταλάβετε τι παίχτηκε αυτό το διήμερο, σε δύο ανάλογες περιπτώσεις, με αντιπάλους στα «κυβικά» του Ατρομήτου, η ζήτηση δεν ήταν τόσο μεγάλη. Στις 15 Μαΐου 1996, στον τελικό με τον Απόλλωνα (7-1) και σε μια εποχή που η ΑΕΚ «ζωγράφιζε» στα γήπεδα, διατέθηκαν συνολικά 31.563 εισιτήρια. Με ελαφρυντικό ότι ο τελικός τότε έγινε απόγευμα Τετάρτης. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο 3-0 επί του Ιωνικού με κόουτς τον αείμνηστο Παθιακάκη, τα εισιτήρια ήταν μόλις 25.471.
Αίτημα

Τώρα μαζί με του Ατρομήτου και της ΕΠΟ, θα κοπούν σχεδόν 45.000 εισιτήρια, με τους φίλους της ΑΕΚ που δεν εξυπηρετήθηκαν να συνεχίζουν να ψάχνουν. Μοναδική τους ελπίδα, να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΑΕΚ προς την ΕΠΟ (και κατ' επέκταση στην Αστυνομία) και να ανοίξει η θύρα 33. Δεν είναι μεγάλη, χωράει 2.000 κόσμο, αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα...

Κατά τ' άλλα χθες η ΑΕΚ πέρασε την πρώτη δοκιμασία και σε πρώτη φάση εξασφάλισε την άδεια να παίξει του χρόνου σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Με το «τρικ» της κεφαλαιοποίησης 8,5 εκατομμυρίων ευρώ από Παππά και Νοτιά, πιστοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η καθαρή θέση της ΠΑΕ. Το επόμενο «αγκάθι» είναι να βρεθούν τα περίπου 8 εκατομμύρια μέχρι τις 30 Ιουνίου για να εξοφληθούν άπαντες. Επ' αυτού θα τοποθετηθεί ο Σταύρος Αδαμίδης στις 2 Μαΐου, που φέρεται να έχει εκπονήσει πλάνο (σε συνεργασία μάλλον με τον κ. Κασνακίδη) για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Εάν βασίζεται στο μοντέλο της λαϊκής βάσης με εύπορους ΑΕΚτζήδες, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα πετύχει.


Πηγή:  http://www.enet.gr/