Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Έντονη αντίδραση Τσολακίδη για Μουσικό Σχολείο. Αιχμές για καθηγητές

Ετοιμότητα για ένταξη στο ΕΣΠΑ κατασκευής νέου σχολείου από το Δήμο Αβδήρων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Την έντονη αντίδραση του Δήμου Αβδήρων και του Δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη φαίνεται ότι προκαλούν οι προθέσεις που εκφράστηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης για τη μεταφορά του Μουσικού Γυμνασίου από τη Διομήδεια στην Ξάνθη.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος  ήταν Δήμαρχος Βιστωνίδας όταν στεγάστηκε για πρώτη φορά το σχολείο στη Διομήδεια, αφήνει αιχμές και εναντίον των εκπαιδευτικών, δηλώνοντας στο XanthiPress.gr:

«Αυτές οι κινήσεις δεν ευνοούν την προσπάθεια που κάνουμε για ένα σύγχρονο Μουσικό Σχολείο. Πρόκειται για παρελκυστική τακτική, περισσότερο των εκπαιδευιτκών, που δεν θέλουν να μετακινούνται. Κάτι τέτοιο όμως δεν βοηθάει στην εξέλιξη της υπόθεσης του Μουσικού Γυμνασίου» σύμφωνα με το Βασίλη Τσολακίδη που καταλήγει με τη φράση « Αν έχουν προτάσεις ας έρθουν να το πάρουν.»


Παραχωρημένη έκταση για νέο κτίριο στη Διομήδεια

Όμως το ζήτημα δεν σταματά εδώ καθώς, όπως ανέφερε τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παραστατίδης, το θέμα των συνθηκών κάτω από τις οποίες φιλοξενείεται το Σχολείο έχει απασχολήσει το Δήμο στην προηγούμενη θητεία της παράταξής τους και  έχει ήδη παραχωρηθεί έκταση, πάλι στην περιοχή της Διομήδειας, για την ανέγερση νέου κτιρίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παραστατίδη η έκταση βρίσκεται κοντά στο Γήπεδο της Διομήδειας και μπορεί να φιλοξενήσει ένα σχολείο σύγχρονο με όλες του τις υποδομές. Επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι, όπως σημειώνει, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέου σχολείου.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούν οι άνθρωποι του Δήμου Αβδήρων ότι έχουν την απαιτούμενη πρόταση ώστε να αντιπαρατεθούν με τους ανθρώπους της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης που εξέφρασαν τη βούληση –μετά από σχετικό mail εκπαιδευτικών στη θυρίδα της κοινότητας- για μετακίνηση του σχολείου στην πόλη της Ξάνθης.

Ενδεχομένως η ύπαρξη έκτασης στη Διομήδεια να κλείνει τη σχετική συζήτηση πριν ακόμη ανοίξει αλλά, ούτως ή άλλως, μια μετακίνηση από ένα περιφερειακό οικισμό προς την πόλη, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλούς λόγους.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/