Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Έρχονται αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη του Νομού Ξάνθης;

Εντείνονται οι φήμες ότι οι τέσσερις κατηγορίες θα γίνουν τρεις με την κατάργηση της Super Extra
ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Φτάνει στο τέλος της η αγωνιστική περίοδος στο τοπικό πρωτάθλημα , με την επόμενη αγωνιστική περίοδο να επιφυλάσσει πιθανόν αλλαγές σε ότι αφορά την οργάνωση του πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα οι 4 κατηγορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής(Super Extra , Α΄ Κατηγορία , Β΄ Κατηγορία και Γ΄ Κατηγορία) από την μεθεπόμενη περίοδο θα γίνουν τρεις με την κατηγορία της Super Extra να καταργείται όμως δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο σχέδιο να πάρει «σάρκα και οστά» από την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε περίπτωση που συμφωνήσουν όλες οι ομάδες.

Γιατί είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση

Οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι , με τις περισσότερες ομάδες να βγάλουν δύσκολα την χρονιά λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν στον οικονομικό τομέα. Στο φετινό πρωτάθλημα είχαμε τρεις αποχωρήσεις από διαφορετικές κατηγορίες(Φίλιππος 2005 , Νέστος Κύρνου , Δήμητρα Δαφνώνα) , με αποτέλεσμα σε πρωταθλήματα όπως της τρίτης κατηγορίας οι ομάδες να μην έχουν συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις ενώ και από πλευράς θεάματος οι αποχωρήσεις ομάδων δεν βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Βέβαια το επόμενο πρωτάθλημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όπως αναφέραμε και πιο πάνω η οικονομική κρίση ίσως αποτρέψει ομάδες ώστε να συμμετέχουν κανονικά σε αυτό.

Βασικές ανάγκες όπως το κόστος της συμμετοχής στο πρωτάθλημα αλλά και οι μισθοί των διαιτητών πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο των ιθυνόντων ώστε να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες των ομάδων.

Η «καταπονημένη» Γ΄ Κατηγορία

Μπορεί φέτος να παρακολουθήσαμε ωραίο ποδόσφαιρο από πλευράς θεάματος στις τρεις πρώτες κατηγορίες όμως η τελευταία κατηγορία έχει καταλήξει να παίζει τα τελευταία χρόνια το ρόλο του «κομπάρσου» , με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να ξεκινά το Οκτώβριο και να ολοκληρώνεται μετά εμποδίων στις αρχές Απριλίου.

Βέβαια στο διάστημα Οκτωβρίου-Απριλίου υπάρχουν συνεχείς διακοπές λόγω του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αγωνιστική σταθερότητα ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι αποχωρήσεις των ομάδων στα μέσα κάθε περιόδου που επηρεάζουν απο την πλευρά τους την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Με απλά λόγια κοιτώντας ένα οπαδός την συγκεκριμένη κατηγορία θα την χαρακτήριζε απλά ως «αδιάφορη» από πλευράς ενδιαφέροντος.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην συγκεκριμένη κατηγορία θα αγωνίζονται με τα μέχρι τώρα δεδομένα 9 ομάδες καθώς κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη του Νομού ομάδες όπως ο Ρεμβιακός και ο Εθνικός Ολβίου ενώ ιδρύονται και δύο νέες το Δημάριο και ο Κασκανές , κινήσεις που αν μη τι άλλο κρίνονται θετικές για την συγκεκριμένη κατηγορία…

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες χρονιές για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς ο «ρομαντισμός» που υπήρχε σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια να έχει παρακμάσει , με αποτέλεσμα όλο και πιο λίγοι άνθρωποι να ασχολούνται με αυτό.