Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Γιατροί από την Καβάλα, κρατούν στη ζωή την Καρδιολογική της Ξάνθης

Βλέπετε, οι ξανθιώτες σώθηκαν

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ
4ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ;


Ένας γιατρός από την Καβάλα θα διατίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα στην Καριολογική Κλινική της Ξάνθης προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Όπως είναι γνωστό, μετά τις διαδοχικές αποχωρήσεις των γιατρών της Κλινικής από τις αρχές του έτους, ακόμη και η ύπαρξη της Κλινικής τέθηκε εν αμφοβόλω. Είχε ακολουθήσει επίσκεψη των Μιχάλη Τιμοσίδη και Σωκράτη Ξυνίδη στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και είχαν κάνει λόγο για προσωρινή επίλυση του προβλήματος ακόμη και με γιατρούς από άλλο Νοσοκομείο.

Έτσι, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Πρωινή» της Καβάλας έγγραφο της Υγειονομικής Περιφέρειας που υπογράφει ο Διοικητής Αριστείδης Μπουσουλέγκας, αποφασίζεται η μετακίνηση 3 καρδιολόγων της Καβάλας, διαδοχικά στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μέχρι τα μέσα Μαΐου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ακολούθως αναμένεται ότι θα προχωρήσει η πλήρωση κενής θέσης από το Νοσοκομείο της Ξάνθης με νέο γιατρό.

Αναλυτικά η απόφαση της 4ης ΥΠΕ αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5988/20-04-2011 έγγραφο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με συνημμένη την υπ’ αριθμ. 192/19-04-2011 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία εκφράζεται η αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, λόγω της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού, την ανάγκη κάλυψης των εκτάκτων και επειγουσών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Αποφασίζει τη μετακίνηση των παρακάτω ιατρών ειδικότητας Καρδιολογίας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ως εξής: α. Νεόφυτος Παπουλίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής, από 26-04-2001 έως και 03-05-2011,β. Χουσεΐν Χουσεΐν, Επιμελητής Α’, από 04-05-2011 έως και 10-05-2011, και γ. Νικόλαος Καμπουρίδης, Επιμελητής Α’, από 11-05-2011 έως και 17-05-2011.»


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/