Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ο Γ. Πεταλωτής στις εκδηλώσεις για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

"Είναι χρέος μας να θυμόμαστε"
δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης,
εκπροσωπώντας την κυβέρνηση
στις εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Η Ελληνική Πολιτεία, η ελληνική κυβέρνηση τιμά σήμερα όλους τους πόντιους που θυσιάστηκαν, εξ αιτίας της ματαιοδοξίας και της μισαλλοδοξίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο πρόσωπο των Ποντίων αδερφών μας τιμούμε όλους τους λαούς που υπέστησαν και κάποιοι υφίστανται ακόμη, γενοκτονίες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας - Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που έγιναν στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πεταλωτής που κατάθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλης, τόνισε επίσης πως είναι χρέος μας, να θυμόμαστε και να γνωρίζουμε την ιστορία, διότι μόνο έτσι ξεπερνάμε τη μισαλλοδοξία η οποία οδηγεί σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χωρίς ίχνος φανατισμού και ρεβανσισμού, αναγνωρίζουμε και θυμόμαστε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα να έχουμε διδάγματα, ότι η ιστορία υπάρχει και δεν διαγράφεται.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως και σήμερα, σε πολλά μέρη του κόσμου γίνονται γενοκτονίες οι οποίες δυστυχώς αποκρύπτονται, δεν καταδικάζονται από την ανθρωπότητα, όπως θα έπρεπε, παρόλο που η πληροφόρηση και η ενημέρωση στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σημαντικά.

«Πέρα από την τιμή που αποτίουμε σήμερα, δίνουμε και το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος ακόμη και αν περάσουν πολλές δεκαετίες», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

.