Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Έκλεισαν οι κάλπες στην Κύπρο. Πως ψήφισαν οι Θρακιώτες

Χαμηλό παραμένει το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αφού αυξήθηκε η αποχή σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μολιες έκλεισαν οι κάλπες στην Κύπρο, αλλά και οι τρεις που είχαν στηθεί στην Ελλάδα, για τις κρισιμότατες βουλευτικές εκλογές.

Πολύ χαμηλότερο από τις εκλογές του 2006 είναι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογής Λάζαρου Σαββίδη, μέχρι τις 3 μ.μ. ψήφισε το 57,4%  σε σύγκριση με 71% το 2006.

Το χαμηλότερο ποσοστό προσέλευσης παρατηρείται στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, όπου μόνο το 51,1% προήλθε στις κάλπες, ενώ στη Λευκωσία, ψήφισε το 55% των ψηφοφόρων, στη Λεμεσό το 57,6%, στη Λάρνακα το 57,4% και στην Πάφο το 63,8%.

Ο μέσος όρος του ποσοστού προσέλευσης των ψηφοφόρων του εξωτερικού ανήλθε στο 40%.

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις κάλπες. Συγκεκριμένα στην Αθήνα ψήφισε το 49%, στη Θεσσαλονίκη (όπου ψηφίζουν και οι Κύπριοι της Θράκης) το 40%, στην Πάτρα το 36%.

Όσο για τη Βρετανία, η προέλευση μόλις που αγγίζει το 38%. Μάλιστα, στο Μάντσεστερ, μέχρι τις τρεις το απόγευμα προσήλθαν στις κάλπες μόνο 11 ψηφοφόροι.

.