Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Απίστευτο: μαζί με το αφεντικό του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο σκύλος του Λιμενικού που "συνελήφθη" για ναρκωτικά στην Ξάνθη!!!

Η απίστευτη τρέλλα της ελληνικής γραφειοκρατίας θα στερήσει ένα τετράποδο, αν εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο κουλός νόμος

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ

Για γέλια και για κλάματα είναι μερικές από τις διατάξεις και τους κανονισμούς των σωμάτων ασφαλείας.

Η υπόθεση της σύλληψης στην Ξάνθη δύο υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος κι ενός στρατιωτικού για κατοχή και απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών, κρύβει έναν αληθινό κλαυσίγελο.

Ο ένας από τους δύο εκ λιμενοφυλάκων επικελευστές που πιάστηκαν από αστυνομικούς, ήταν στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αρμοδιότητες μάλιστα μεταξύ άλλων και στην δίωξη ναρκωτικών, ήταν συνοδός σκύλου.

Με βάση λοιπόν τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις και τους κανονισμούς που ισχύουν το ίδιο και για τα τρία Σώματα Ασφαλείας, μαζί με το συνοδό μπαίνει σε διαθεσιμότητα και το λαγωνικό!

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, μετά τη σύλληψη του επικελευστή συνοδού, τον δρόμο προς την έξοδο από την υπηρεσία πήρε και ο σκύλος, με όλα τις κυρώσεις που συνεπάγεται η διαθεσιμότητα.

Αλλά θα πείτε τώρα ορισμένοι. Δεν είναι απόλυτα σωστή και σοφή η πρόβλεψη του νομοθέτη; Τί δικαιολογίες θα μπορούσε να επικαλεστεί ένα λαγωνικό που ειδικεύεται στην ανίχνευση ναρκωτικών και το ίδιο του το αφεντικό φέρεται να είναι ο ίδιος διακινητής;

Εκτός από την καταδικαστική για το ίδιο ... συνενοχή, απομένουν η βλακεία που είναι ίδιον του ανθρώπου και όχι του σκύλου, η αδιαφορία ή η τεμπελιά και τέλος ο ... εθισμός.

Συνεπώς, σε κάθε περίπτωση το δίκιο γέρνει προς την πλευρά του νομοθέτη και άρα ... καλά του έκαναν!Πηγή:  http://www.newsit.gr/