Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο θρακιώτης μαθητής που έσπασε το ρεκόρ στα μαθηματικά με 19,9

«Δικαιώθηκε η προσπάθεια
ενός χρόνου», θα πει η μητέρα
του περιχαρής γιατί και η
ανεψιά της βγήκε πρώτη στο
λύκειό της, στη Θεσσαλονίκη

               ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
            ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ
                ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ

Ο πρώτος στο λύκειό του, στην πρώτη τριάδα των αριστούχων των πανελληνίων εξετάσεων της Ροδόπης είναι ο μαθητής από την Κομοτηνή Γιάννης Μήλιογλου που έσπασε το ρεκόρ στα μαθηματικά γράφοντας 19,9 όταν όλη η Ελλάδα έκλαιγε την αποτυχία της στο μάθημα αυτό, μιλώντας για τη δυσκολία των θεμάτων. Άριστος και στα άλλα μαθήματα ο Γιάννης πρόσφερε την υπέρτατη ικανοποίηση στους δικούς του, με τις επιδόσεις του.

Επικοινωνήσαμε με τον μαθητή της Α΄λυκείου Γιάννη Μήλιογλου που βρίσκεται για διακοπές χαλάρωσης στην Κέρκυρα και μιλήσαμε για την εξαιρετική επιτυχία του, αλλά και για το πώς βλέπει το μέλλον του. «Το καλοκαίρι που μας πέρασε σκεφτόμουν την καριέρα του δικηγόρου, έκρινα όμως ότι αυτό που ήθελα πραγματικά στην ζωή μου ήταν να ασχοληθώ με τον ανθρώπινο νου και η ψυχιατρική μου έδινε αυτή την ευκαιρία. Με τα θετικά μαθήματα στην δευτέρα λυκείου διατήρησα κάποια επαφή οπότε η επιτυχία ήταν θέμα θέλησης και καλής συστηματικής δουλειάς.


Στερήθηκες κάποια πράγματα;

-Όχι ήταν μια γεμάτη χρονιά και μπορώ να πω από τις καλύτερες της ζωής μου. Να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν, τον αδελφό μου, την μητέρα μου και τους καθηγητές μου», θα πει ο μαθητής κι εν δυνάμει φοιτητής που όταν όλη η Ελλάδα μιλούσε για καθολική αποτυχία και τον βαθμό δυσκολίας στα μαθηματικά ο ίδιος έγραφε 19.9!

Η μητέρα του Ελπινίκη Μπλεκάτση, δικηγόρος ιδιαίτερα χαρούμενη για τον γιο της που πρώτευσε στο λύκειό του, αλλά και για την ανεψιά της κόρη της αδελφής της, Άννα Φαρμάκη που αρίστευσε στο λύκειό της και εισέρχεται στην οδοντιατρική Θεσσαλονίκης θα πει: «Το παιδί μου έκανε μια ανατροπή στον προγραμματισμό του και μεταπήδησε στο τέλος της δευτέρας λυκείου από την θεωρητική στην θετική κατεύθυνση και μάλιστα με στόχο την ιατρική αποκλειστικά και μόνο, με προοπτική την ψυχιατρική. Το ενθάρρυνα μαζί με τον αδελφό του Γιώργο στην επιλογή του αν και αρχικά μας σοκάρισε η απόφασή του για την αλλαγή κατεύθυνσης. Εν τούτοις η επιμονή και υπομονή και η πίστη του στο στόχο του, είχαν το αποτέλεσμα που φάνηκε με την βαθμολογία του ώστε να είναι η υψηλότερη στο Α΄λύκειο. Εύχομαι να ολοκληρώσει τον στόχο του που είναι η προσφορά στον άνθρωπο, να είναι τυχερός στην ζωή του και να διατηρήσει την συνέπεια στις αρχές και τις αξίες του.

Τώρα απουσιάζει για ολιγοήμερες διακοπές στην Κέρκυρα γιατί τις δικαιούται μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια».

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/