Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ο πρόεδρος της μείζ. αντιπολίτευσης της Τουρκίας έρχεται στην Θράκη

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα έρθει στην Αθήνα για τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά ζήτησε από τον Παπανδρέου να περάσει και από την Θράκη
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Aνακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα έρθει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα έρθει και στην Δυτική Θράκη εφόσον παρθούν οι απαραίτητες άδειες.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία είχε στηρίξει τον αγώνα του Πρωθυπουργού Παπανδρέου κατά της οικονομικής κρίσης λέγοντας «Άντεξε Γιώργο, ερχόμαστε εμείς στην κυβέρνηση», θα έχει μια προσωπική συνάντηση στην Αθήνα με τον Παπανδρέου και θα κάνει μια ομιλία στην σύνοδο των αριστερών/σοσιαλιστικών κομμάτων.

Οι επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Κιλιτσντάρογλου θα είναι η Θεσσαλονίκη και η Δυτική Θράκη.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σχεδιάζει να επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία, θα επισκεφτεί το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη. Ο Κιλιτσντάρογλου και οι συνοδοί του θα έρθουν στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, όπου θα έχουν επαφές με τους μειονοτικούς εκπροσώπους, εφόσον παρθούν οι απαραίτητες άδειες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως θα θυμόσαστε, το CHP στις βουλευτικές εκλογές είχε βάλει υποψήφιο βουλευτή από την 7η θέση στην Α΄ Σμύρνης τον Δυτικοθρακιώτη Αϊντήν Οζτζάν. Επειδή όμως το CHP κατέφερε να εκλέξει 6 βουλευτές από την Α΄ Σμύρνης, ο Αϊντήν Οζτζάν δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής για μια θέση.


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/