Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ολονύχτιο σαφάρι κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τα «στημένα»

Eπιχείρηση - μαμούθ με εννέα συλλήψεις και εμπλοκή 70 ατόμων για τους 41 ύποπτους αγώνες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ματς του Πανθρακικού και της Ξάνθης
       ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει εννέα ημεδαπούς με την κατηγορία της συμμετοχής σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Ανάμεσα τους είναι και γνωστοί παράγοντες ελληνικών ομάδων, προπονητές και πρώην ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων στην υπόθεση των 40 -σύμφωνα με τη δικογραφία- «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η υπόθεση αφορά κυρίως σε αγώνες της Β' Εθνικής, ωστόσο στον κατάλογο με τα ύποπτα παιχνίδια εμφανίζονται και αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας και της Σούπερ Λίγκας. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους βρίσκονται και γνωστοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπώς ο Αχιλλέας Μπέος. Την είδηση της σύλληψης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Κακκαβάς που προσήλθε στα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Τα αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί άπτονται του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ αναμένεται να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των συλληφθέντων.

Το enet.gr γνωρίζει τα ονόματα και των υπόλοιπων 8 συλληφθέντων, αλλά θα τα δημοσιοποιήσει όταν ανακοινωθούν από την εισαγγελία. Πρόκειται για:

*Πρόεδρο ομάδας της Σούπερ Λίγκας

*Πρόεδρο και ιδιοκτήτη (δυο διαφορετικά πρόσωπα) ομάδας της Β' Εθνικής

*Δυο μάνατζερ

*Προπονητή ομάδας Β' Εθνικής

*Πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ

*Μεσάζοντα που διακινούσε παράνομο ποδοσφαιρικό στοίχημα στις ασιατικές αγορές

Κι ενώ οι συλληφθέντες θα κρατηθούν απόψε στην Αστυνομική Διεύθυνση και το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη κι άλλων εμπλεκομένων που σύμφωνα με πηγές της ΓΑΔΑ ανέρχονται σε περίπου 70. Έντονη είναι η φημολογία για γιο παράγοντα, για προέδρους ΠΑΕ και για 4 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές ομάδας Β' Εθνικής από τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες έχουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της σύστασης ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στοιχηματική απάτη και εκβίαση

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/