Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Θεματικό πάρκο στο χώρο του Λιμνίου στην Ξάνθη

Οι υπηρεσίες του Δήμου εκπόνησαν και μελέτες Μελέτες για την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του κολυμβητηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μελέτες για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στο χώρο του Λιμνίου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του κολυμβητηρίου εκπόνησαν οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Μιχάλης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η μελέτη για το Λιμνίο, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων θεματικών πάρκων, αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και ποδηλατόδρομου, που θα συνδεθεί με τον υπάρχοντα, που περνάει μπροστά από το γήπεδο της πόλης.

Στόχος της δημοτικής αρχής, τόνισε, είναι να δώσει ζωή στο εγκαταλελειμμένο πάρκο, που βρίσκεται δίπλα στο κολυμβητήριο.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπονήθηκε μελέτη ύψους 400.000 ευρώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κολυμβητηρίου, που περιλαμβάνει τον ευπρεπισμό του χώρου αλλά και τη δημιουργία γηπέδου βόλεϊ και μπάσκετ.

Τα θέματα έθεσε προς συζήτηση η αντιπολίτευση στο δήμο, καταγγέλλοντας ότι η περιοχή εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης.

Στην επιτροπή συζητήθηκε και η τοποθέτηση της πρώτης μονάδας ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με πρωτοβουλία με πρωτοβουλία του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.


Πηγή:  http://www.real.gr/