Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Στην Πάτρα ο Γιώργος Πεταλωτής για σλυσκεψη παραγόντων

Συμμετείχαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, η Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης, εκπρόσωποι σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλοι φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν στον κομοτηναίο υφυπουργό Δικαιοσύνης τις προτάσεις τους
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σε σύσκεψη για θέματα σωφρονιστικής πολιτικής και απονομής δικαιοσύνης, που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, παρευρέθηκαν χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, η Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, εκπρόσωποι σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλοι φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν στον κ. Πεταλωτή τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως υπάρχει τόσο το σχέδιο όσο και η ισχυρή βούληση της πολιτικής ηγεσίας να επανεξεταστούν, μέσα από μια οπτική εξορθολογισμού, οι ποινές και ο χαρακτηρισμός των αδικημάτων. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στον χώρο της Δικαιοσύνης από τη σημερινή κυβέρνηση, όπου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία βελτίωσης του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλά και του Σωφρονιστικού Κώδικα, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την ανάληψη νομοθετικής ρύθμισης για την επίσπευση των δικών για όσους κρατικούς λειτουργούς εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Επιπλέον, ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στο νέο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο βρίσκεται στην τελική φάση της προκήρυξης για την κατασκευή του.

Τέλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη σωφρονιστική πολιτική, εκφράζοντας τη δέσμευσή του για την αντιμετώπιση του σωφρονιστικού ζητήματος ως συνόλου, μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό μιας σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής

.