Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αναβλήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ

Είχε προγραμματιστεί για σήμερα - Αιχμές για τις συνεταιρριστικές Ενώσεις


ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ;




Αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ.

Την αναβολή ζήτησε ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού εργαζομένων και συνταξιούχων της ΣΕΚΑΠ, που εκπροσωπεί το 8% των μετοχών της εταιρίας.

Ο λόγος της αναβολής είναι ο χρόνος που απαιτείται για να υπάρξει συνεννόηση με τους υπόλοιπους μετόχου λόγω των αλλαγών στην αγορά καπνού που προκαλούνται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 

Ήδη με ανακοίνωσή τους από την παραμονή είχαν ζητήσει από τους βουλευτές της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προκειμένου να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς το XanthiPress.gr συμμετείχε στην 4ωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΜΘ και αποχώρησε από το χώρο της Γ.Σ. στις 11 το πρωί. Από τις δηλώσεις που έγιναν σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης προκύπτει ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίκηση της εταιρίας προκρίνουν τη λύση της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, που θα βελτιώσει τη ρευστότητα της επιχείρησης, από την πώληση ποσοστού απευθείας από την ΑΤΕ.

Σοβαρές αιχμές υπήρξαν για το γεγονός ότι οι Ενώσεις-μέτοχοι που απουσίασαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, δίνοντας τη δυνατότητα για αλλαγή του καταστατικούμ παρέστησαν όλες στην Τακτική Γενική Συνέλευση. Παρόντες ηταν και οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας που απεργούσαν.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/