Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εκτακτο: Φοβούνται διαδηλώσεις και ακυρώνουντο αυριανό Περιφερειακό;

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Τάκη Χαρίτο, ενώ επισήμως από την Περιφέρεια δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ...


Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, που νοιώθουν τη ζωή τους να ισοπεδώνεται, που βλέπουν το δημόσιο πλούτο να εκποιείται. Το αντίθετο μάλιστα, όφειλε να συνταχθεί μαζί τους, τη στιγμή που και η αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι πολίτες, και η περιφερειακή ανάπτυξη είναι «θύμα» των περικοπών του μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».


Ως εκ τούτου η απόφαση του κ.Περιφερειάρχη να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για προληπτικούς λόγους – μήπως τυχόν συναντηθεί με τη λαϊκή δυσαρέσκεια – είναι πολιτικά λαθεμένη. Καταγράφεται ανεξάρτητα από προθέσεις ως έκφραση ενοχής για αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και την πορεία της χώρας. Δυστυχώς μετατρέπεται ένας νέος θεσμός ως μέρος του προβλήματος ενός πολιτικού συστήματος, που καταρρέει στα μάτια της κοινωνίας.

Θα ζητήσουμε εξηγήσεις στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κομοτηνή, 29/06/2011

Δημήτρης Χαρίτου

Περιφερειακός Σύμβουλος

.