Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρων σε πέντε τμήματα του ΔΠΘ

Θα διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου με τις επαναληπτικές να ορίζονται μία ημέρα αργότερα

ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ;



Το πρυτανικό συµβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε οµόφωνα την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέων προέδρων και αναπληρωτών προέδρων των τµηµάτων, Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, ΔΟΣΑ Κομοτηνής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Ξάνθης και Παιδαγωγικό Δηµοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Πέµπτη 23 Ιουνίου 2011. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9.00 π.µ. και θα τελειώσει στις 14.00 µ.µ. Σε περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απαιτούµενη κατά το νόµο πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόµενη ηµέρα στις 24 Ιουνίου 2011 κατά τις ίδιες ώρες στα ίδια εκλογικά τµήµατα.

Υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου, µπορεί να υποβάλλονται αυτοπροσώπως, έως και 17 Ιουνίου 2011 στη γραµµατεία του πρυτανικού συµβουλίου. Δικαίωµα υποβολής υποψηφιότητας για το αξίωµα του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου έχουν µόνο όσα µέλη Δ.Ε.Π. ανήκουν στη βαθµίδα του καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή και δεν είναι µερικής απασχόλησης.

Οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται µε απόφαση του πρυτανικού συµβουλίου. Παράλληλα µε την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, θα διεξάγεται µε χωριστή ψηφοφορία (χωριστές κάλπες) και µε χωριστές υποψηφιότητες, η εκλογή αναπληρωτή προέδρου.

.