Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αποκάλυψη: το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανοίγει γραφείο συνδέσμου στην Αδριανούπολη

Εκεί θα λογοδοτεί και το Προξενείο Κομοτηνής!
Στην πόλη της Αν. Θράκης θα διεξαχθεί φέτος η σύνοδος των Πρέσβεων, που πέρυσι έγινε στο Ερζερούμ παρόντος Παπανδρέου
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας μετά την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, θα ανοίξει και στην Αδριανούπολη γραφείο συνδέσμου σε επίπεδο Πρεσβείας. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η σύνοδος Πρέσβεων που έχει λάβει χαρακτήρα θεσμού θα διεξαχθεί φέτος στην Αδριανούπολη. Η εν λόγω σύνοδος πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Ερζερούμ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου και του τέως Υπουργού Εξωτερικών κου Δημήτρη Δρούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μεταφέρθηκαν, μετά το άνοιγμα γραφείων συνδέσμου επιπέδου Πρεσβείας, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, λόγω της ανάγκης που παρουσιάστηκε για τη δημιουργία ενός τρίτου βραχίονα, γραφείο συνδέσμου ιδρύθηκε και στην Αδριανούπολη. Ανακοινώθηκε ακόμα ότι η τουρκική κυβέρνηση, θα ανοίξει γραφείο συνδέσμου που θα είναι συνδεδεμένο με το Υπουργείο Εξωτερικών και στην Αττάλεια.

Ομάδα του Υπουργείου Εξωτερικών, συναντήθηκε στην Αδριανούπολη για να καθορίσει το μέρος όπου θα γίνει το γραφείο συνδέσμου και για να έρθει σε επαφή με την τοπική διοίκηση.

Όπως έγινε γνωστό, προεδρεύων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία της Αδριανούπολης, ήταν ο νομάρχης Αδριανούπολης κος Γκιοκχάν Σοζέρ, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κος Μουσταφά Σάρνιτς, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Φιλιππούπολη κος Ραμίς Σεν και ο Διοικητής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Α’ Βαθμίδας, στο Υπουργείο Εξωτερικών, κος Τουντζάι Μπαμπαλί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα και εκπρόσωποι των νομαρχιών της Ρεδαιστού και των Σαράντα Εκκλησιών και διοικητές ιδρυμάτων και οργανισμών του Δημοσίου.

Σε ανακοίνωση που έκανε μετά το τέλος της σύσκεψης ο νομάρχης Αδριανούπολης κος Γκιοκχάν Σοζέρ, ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να ανοίξει γραφείο συνδέσμου στην Αδριανούπολη και πρόσθεσε: «Η Αδριανούπολη, αν λάβουμε υπόψη τη θέση που κατέχει σήμερα, είναι μια σημαντική πόλη της οποίας η επιρροή φτάνει μέχρι τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών, για να μπορέσει να συντονίσει τις εργασίες του σε αυτό το γεωγραφικό μέρος, σκέφτεται να ανοίξει εδώ ένα γραφείο συνδέσμου. Η ίδρυση γραφείου συνδέσμου θα ανταποκριθεί και σε μια ανάγκη που είχε η πόλη μας».

Ο επικεφαλής τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών απεσταλμένος κος Τουντζάι Μπαμπαλί, τόνισε ότι στην Αδριανούπολη πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική σύσκεψη. Υπενθύμισε δε ότι και πέρυσι το Νοέμβριο πραγματοποίησαν κάποιες επισκέψεις στην Αδριανούπολη. Ο κος Μπαμπαλί δήλωσε: «Την Αδριανούπολη την είχαμε επισκεφτεί και το Νοέμβριο. Στόχος μας ήταν τότε να γίνει μια γνωριμία με το Υπουργείο και να εξασφαλίσουμε καλύτερο συντονισμό με τις τοπικές Αρχές. Τον καιρό εκείνο, μαζί με το νόμο πλαίσιο που ήταν τότε στην ατζέντα μας εξετάζαμε και την πιθανότητα να ανοίξουμε εδώ ένα γραφείο συνδέσμου. Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια πολύ γόνιμη συνάντηση με τη συμμετοχή των νομαρχιών Ραιδεστού και Σαράντα εκκλησιών. Εκφράσαμε τις απόψεις μας, για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα γραφείο συνδέσμου εδώ. Σημειώσαμε και τις απόψεις και τις επιθυμίες των τοπικών Αρχών επί του θέματος, τις οποίες και θα αξιολογήσουμε. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να σημειώσουμε κάποια πρόοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπροσθέτως, ο κος Μπαμπαλί, δήλωσε ότι η Αδριανούπολη αποτελεί από ιστορική, πολιτιστική και οικονομική σκοπιά, μια πολύ σημαντική πόλη. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ίδρυση στο σημείο αυτό, γραφείου συνδέσμου θα την ωφελήσει πολύ. Ο κος Μπαμπαλί εξήγησε ότι μετέβη στην Αδριανούπολη, με μια ομάδα του Υπουργείου Εξωτερικών, για να πραγματοποιήσουν τις προεργασίες και πρόσθεσε: «Οι έρευνές μας συνεχίζονται προς διάφορες κατευθύνσεις. Είδαμε και μέρη στα οποία θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το γραφείο συνδέσμου εδώ. Η απόφαση θα ληφθεί από τον Υπουργό μας και το συμβούλιο υπουργών».


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/