Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Βαλκανική τελετή ανάγνωσης κορανίου οργανώνειο Μέτσο Τζεμαλή

Με πολλές προσωπικότητες τo Σάββατο στις 9 μ.μ. σε χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων πίσω από το Κικίδιο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ
Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

                        ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με το σταγονόμετρο γίνονται γνωστά όσα ετοιμάζονται από τη νόμιμη Μουφτεία Κομοτηνής σχετικά με μια εντυπωσιακή τελετή ανάγνωσης του κορανίου από χοτζάδες των Βαλκανίων που οργανώνεται για τις επόμενες μέρες. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Κομοτηνής η εκδήλωση «Απαγγελίας Ιερού Κορανίου στα Βαλκάνια» που φέτος μετά την οργανωτική εμπειρία τα πράγματα θα γίνουν πιο συστηματικά, ενώ θα παραβρεθούν και πολλοί μουσουλμάνοι από την Γερμανία κι άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ήδη υπάρχει σχετική κινητικότητα κι εν όψει του μπαϊραμιού που απαιτεί την δική του προετοιμασία.


ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗ ΚΟΡΑΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Υπενθυμίζουμε ότι ο μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλί Μέτσο συμμετείχε ως επίτιμος καλεσμένος στην τελετή απονομής βραβείων που διοργάνωσε ο δεύτερος διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του Κοινοβουλίου Εμίρ Ναήφ μπιν Αμπτουλαζίζ Ελ-Σουουντ φέτος στην Μεδίνα.

Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν και ο αρχιμουφτής της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Αμπντουλλάχ Αλισσεϊχ, ο νομάρχης Μεδίνας Ματζίντ μπιν Αμπντουλαζίζ, ο υπουργός Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας Φαϊσάλ μπιν Αμπντουλλάχ και πάνω από 150 θρησκευτικοί εκπρόσωποι από όλο το κόσμο.

Στη τελετή παρευρέθηκε από το νομό Ροδόπης ως επίτιμος καλεσμένος ο σοφολογιότατος μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλί Μέτσο και στα πλαίσια της επίσκεψής του συναντήθηκε με Σαουδάραβες αρμόδιους καθώς είχε επαφές και με συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην τελετή.

Ο Εμίρ Ναήφ μπιν Αμπντουλαζίζ στην ομιλία του που πραγματοποίησε στην τελετή απονομής βραβείων, τόνισε ότι ως κράτος της Σαουδικής Αραβίας δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο ιερό Κοράνιο και στα Χαντίθ καθώς στον πολιτισμό και στην επιστήμη. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το σύνταγμα της χώρας τους είναι το ιερό Κοράνιο και ο δρόμος που διανύουν είναι η παράδοση του Προφήτη Μωχαμμέντ.

Από τους διαγωνιζόμενους, ο εννιάχρονος Αμπντουρραχμάν, που έχει απομνημονεύσει το Ιερό Κοράνιο και κατάφερε να απομνημονεύσει συνολικά 4.000 χαντίθ, κρίθηκε άξιος για το μεγάλο έπαθλο.


ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Kυκλοφόρησε βοηθητικό βιβλίο για εκμάθηση του κορανίου από τα μικρά παιδιά

Ένα καλαίσθητο βοηθητικό βιβλίο που εισάγει τα παιδιά σε απλές έννοιες του κορανίου αλλά και τα μαθαίνει την αραβική γραφή κυκλοφόρησε η μουφτεία Κομοτηνής που κάνει την δική της προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των μουσουλμάνων της περιοχής με ουσιαστικό έργο και ήρεμο πρόσωπο κόντρα σε όλα φαινόμενα παρατηρούνται με πολιτική χροιά και εκμετάλλευση από τους αυτοαποκαλούμενους ψευτομουφτήδες.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/