Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Διδακτορικό σχετικό με τη μειονότητα της Θράκης έχει ο νέος Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων

Χθες σας αναφέραμε τον διορισμό του Γιώργου Καλατζή στην θέση, που έμενε κενή τα τελευταία επτά χρόνια. Ήρθε η ώρα να μάθετε το ενδιαφέρον βιογραφικό του...

                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


Νέος Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας διορίστηκε ο διευθυντής του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και της υπουργούΠαιδείας, με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων. Ο διορισμός του κ. Καλαντζή στάλθηκε προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο κ. Καλατζής επιλέχθηκε μετά από δημόσιο πρόσκληση , μέσω του opengov, το οποίο λειτουργεί για την διαφάνεια.

Ο νέος Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1971. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul”, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει διδακτορικό σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Μιλά Αγγλικά.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Έχει συγγράψει άρθρα σχετικά με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Από το 1996 έως το 1999 υπηρέτησε σε θέση ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών Θ.Πάγκαλου. Στις 9/10/2009 ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

.