Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Λεπτομέρειες για την ανάρτηση δασικών χαρτών από τη διεύθυνση δασών Έβρου

Που μπορούν να τους δουν ή να τους παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι;

Τι πρέπει να κάνουν αν διαπιστώσουν ότι η ιδιοκτησία τους χαρακτηρίζεται ως δάσος και έχουν αντιρρήσεις;
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η προστασία του δασικού πλούτου από έκνομες ενέργειες είναι ένα μείζον εθνικό θέμα και ένα από τα σπουδαιότερα αντικείμενα της Δασικής Υπηρεσίας της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής, οι Διευθύνσεις Δασών προχώρησαν στην σύνταξη και ανάρτηση Δασικών Χαρτών (Δασικό Κτηματολόγιο) οι οποίοι δρουν συμπληρωματικά στο Εθνικό Κτηματολόγιο και ολοκληρώνουν την καταγραφή των δασικών εκτάσεων της χώρας κατά τρόπο διαφανή και οριστικό.

Η εργασία αυτή αποτελεί ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο χωροθέτησης και προστασίας των δασών. Ειδικότερα, στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Άνθειας αναρτήθηκαν Δασικοί χάρτες στα πλαίσια του Δασικού Κτηματολογίου. Η ανάρτηση-πρόσκληση για την υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιήθηκε στις 11-7-2011 από την Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου (Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων) η οποία είναι μια από τις τρεις Διευθύνσεις πανελλαδικά (οι άλλες δύο είναι των Νομών Καβάλας και Ηλείας) που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

Ειδικότερα, οι Δασικοί Χάρτες βρίσκονται αναρτημένοι στην Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου (Κανάρη 12, Αλεξ/πολη), στο Δασαρχείο Αλεξ/πολης (Σκρα 1, Αλεξανδρούπολη), στο Δήμο Αλεξ/πολης (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου) και στην τοπική κοινότητα Άνθειας. Επίσης η εύρεση των χαρτών είναι δυνατή στο διαδίκτυο στις σελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (www.ypeka.gr), της Κτηματολόγιο ΑΕ (www.ktimatologio.gr) και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (www.damt.gov.gr).


Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής θα πρέπει να προσέρχονται στους τόπους ανάρτησης των χαρτών και να ελέγχουν τον χαρακτηρισμό της ιδιοκτησίας του (δάσος ή άλλης μορφής). Όσοι θίγονται από τον χαρακτηρισμό της ιδιοκτησίας τους, έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αντίρρηση εντός 45 ημερολογιακών ημερών δηλαδή έως τις 29-8-2011. Το παραπάνω διάστημα επεκτείνεται κατά 20 μέρες για τους ενδιαφερόμενους που κατοικούν μόνιμα στην αλλοδαπή, δηλαδή έως τις 16-9-2011.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος που έχει καθοριστεί με την ΚΥΑ 115451/24/19-1-2011 (ΦΕΚ 24Β΄/20-1-2011). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα των αντιρρήσεων στους χώρους ανάρτησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου και ειδικότερα στο τηλέφωνο 2551031967

.