Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απίστευτο: Πωλείται (βάσει του Μεσοπρόθεσμου) η... Αστυνομία σε Ροδόπη και Ξάνθη!!!

Στο Πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή προβλέπεται η εκποίηση των κτηρίων που στεγάζουν σήμερα τις Αστ. Διευθύνσεις της Θράκης και άλλα σημαντικά κτήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.
ΔΕΙΤΕ TO (ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ)


Φαντάζει απίστευτο, είναι ωστόσο πέρα για πέρα αληθινό. Στο περίφημο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή πριν δύο εβδομάδες και ειδικότερα στον εφαρμοστικό του νόμο, προβλέπεται μεταξύ άλλων η πώληση των κτηρίων όπου στεγάζονται σήμερα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης! Και αυτή είναι μία από τις δεκάδες προβλέψεις που υπάρχουν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μάλιστα, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσουμε να ξοφλήσουμε τα χρέη στους δανειστές μας και να δημιουργήσουμε νέα, λαμβάνοντας τις επόμενες δόσεις.

Πέρα λοιπόν από τις καθαρά εισπρακτικές ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων έναντι χρηματικού ποσού αλλά και του καπνίσματος στα νυχτερινά κέντρα και τα καζίνο με την θέσπιση του... «τσιγαρόσημου», στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχει και η πρόβλεψη για αξιοποίηση πολλών δημοσίων εκτάσεων που θεωρούνται φιλέτα, όπως για παράδειγμα αυτή των 8.000 στρεμμάτων των πρώην εγκαταστάσεων της «Φωνή της Αμερικής» στην Ξάνθη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Προβλέπεται επίσης και η πώληση δημοσίων κτηρίων όπου λειτουργούν σήμερα ακόμα και οι πλέον κρίσιμες υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας. Και ανάμεσά τους, στον σχετικό κατάλογο περιλαμβάνονται και τα κτήρια όπου στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ροδόπης και Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται, το Μεσοπρόθεσμο αυτό καθεαυτό προβλέπει την πώληση εννέα κτηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και αυτά που στεγάζουν το Αρχηγείο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στην Αθήνα (!), την ΓΑΔΑ (!), την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Αττικής, την Διεύθυνση Διαβατηρίων αλλά και την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Οδό Πέτρου Ράλλη. Επίσης, στο σφυρί βγαίνουν τα κτήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης, Σερρών και (όπως προαναφέρθηκε) Ροδόπης και Ξάνθης!!!

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα αστυνομικά κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί. Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνονται συνολικά 39 κυβερνητικά κτίρια και κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες όπως: τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι Γενικές Γραμματείες Τύπου και Πληροφοριακών Συστημάτων και οι ΔΟΥ Αθηνών, Κορίνθου, Χαλκίδας, Χανίων και πολλά άλλα, χωρίς ωστόσο να γίνεται σε αυτήν την φάση αναφορά για κάποιο άλλο κτήριο στην Θράκη.

Στην αιτιολογική έκθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αναφέρεται ότι «το Δημόσιο προτίθεται να αξιοποιήσει τα ακίνητα αυτά διαθέτοντας χρεόγραφα έναντι των ακινήτων σε ιδιώτες με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων (Sale & leaseback)». Με άλλα απλούστερα λόγια, θα πουλήσουμε τα κτήρια όπως των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ξάνθης και Ροδόπης σε ιδιώτες ώστε να εισπράξουμε άμεσα τα χρήματα και να ξοφλήσουμε τους δανειστές μας και μετά θα πληρώνουμε ενοίκια στους νέους ιδιοκτήτες των κτηρίων για να διατηρηθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες σε αυτά, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και οι τόκοι από τα δάνεια που θα έχουμε πάρει!

Σύμφωνα μάλιστα με τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, η πώληση των ακινήτων σε ιδιώτες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέταρτο τρίμηνο του 2011, δηλαδή το αργότερο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο. Ως τότε τα καινούρια σχετικά κτήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε Ροδόπη και Ξάνθη θα πρέπει να έχουν πουληθεί. Έχει λογική αυτό το πράγμα; Προφανώς και όχι, για αυτό και έχει υπάρξει τόσο έντονη «αγανάκτηση» από τους πολίτες, η οποία έχει φτάσει και στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πηγές του οποίου εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα αυτού του εγχειρήματος...


Πηγή:   http://www.thrakinews.gr/