Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

H NΔ ανεβάζει το θέμα του (αόρατου ακόμα) φράχτη στον Έβρο

"Φράκτη στον Εβρο ακούμε και φράκτη δεν βλέπουμε", λέει ο υπεύθυνος Τομεάρχης που κατέθεσε και σχετική ερώτηση στην Βουλή

                                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ
                     ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το τί πραγματικά συμβαίνει με το έργο κατασκευής του φράκτη στον Έβρο ζητεί ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, επτά μήνες μετά την ανακοίνωση του έργου ως μέτρο αναχαίτισης των κυμάτων λαθρομεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, «φράκτη ακούμε και φράκτη δεν βλέπουμε». Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο κ. Νάκος, αντί του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε την ολοκλήρωση του έργου τον περασμένο Απρίλιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε μία μακέτα, που απεικονίζει το φράκτη, όπως θα είναι εάν και όταν ολοκληρωθεί, με τη διαβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο κατασκευής του έργου.

Σήμερα ωστόσο, στα μέσα Ιουλίου, το έργο, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε καν έχει ξεκινήσει, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ και επιπρόσθετα επικαλείται δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι η κατασκευή του εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση, «είτε γιατί δεν συμφωνεί το υπουργείο Εξωτερικών, είτε γιατί το έργο δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε γιατί δεν συμφωνεί με την κατασκευή του η τουρκική κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, ο κ. Νάκος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα κατασκευαστεί τελικά το έργο, ή αν έχει όντως ματαιωθεί, και αν ναι για ποιους λόγους, καθώς επίσης γιατί δεν υλοποιεί κανένα άλλο από τα μέτρα που έχει στο παρελθόν εξαγγείλει για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, όπως η δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών ή η Ίδρυση της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ασύλου.

«Το άγχος, ο αντιπολιτευτικός οίστρος της ΝΔ και η άκριτη υιοθέτηση κάθε ανυπόστατης πληροφορίας είναι κακοί σύμβουλοι στην άσκηση του κορυφαίου καθήκοντος του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για θέματα που απαιτούν εθνική προσπάθεια», σχολίασε από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ.

.