Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης απαντά στον μητροπολίτη Ξάνθης

Στην Κομοτηνή σήμερα «Τα κορίτσια με τα μαύρα», μετά την χθεσινή περιπετειώδη εμφάνισή τους στην Ξάνθη, ενώ αύριο και μεθαύριο το έργο θα παιχτεί στην φλεγόμενη Αλεξανδρούπολη

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ;



«Τα κορίτσια με τα μαύρα», το έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, είναι η πρώτη του παρουσία στο θέατρο, όπου υποδύεται έναν διεφθαρμένο αστυνομικό. Ο λόγος για τον αγαπητό από την τηλεόραση Σωτήρη Καλυβάτση, ο οποίος, μιλώντας στο «Χ», δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση, «να είναι καλά τα παιδιά που μου έδωσαν την ευκαιρία. Και βέβαια από ότι μου λένε μου πάει η στολή». Όσον αφορά το έργο ο ηθοποιός λέει με σιγουριά, «είναι ολοκληρωτικά η χώρα μας συμπυκνωμένη μέσα σε ένα γυναικείο μοναστήρι, ό,τι ζούμε και ό,τι βιώνουμε είναι όλα εκεί, χωρίς να ενοχλούμε και να πειράζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα κανενός».

Η ανακοίνωση του μητροπολίτη Ξάνθης δεν κατάφερε να επηρεάσει την ψυχολογία των θεατών, που θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση, αλλά ούτε αυτή των ηθοποιών, που ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σήμερα το βράδυ στο θερινό θέατρο της Κομοτηνής. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ο κ. Καλυβάτσης τις χαρακτήρισε ανούσιες, «δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανείς. Είναι μια ευχάριστη παράσταση, η οποία θίγει μόνο τα κακώς κείμενα. Δεν έχει να κάνει με την πίστη των ανθρώπων, έχει να κάνει με τους κλέφτες όπου και αν βρίσκονται, με τους απατεώνες όπου και αν βρίσκονται και με τα λαμόγια που μας έχουν περικυκλώσει. Και φυσικά όλα αυτά υπάρχουν στην εκκλησία, στην αστυνομία, στην πολιτική, ανάμεσα μας».

Το μυστικό της επιτυχίας της παράστασης το περιγράφει πολύ γλαφυρά ο Σωτήρης Καλυβάτσης, «μέσα σε αυτή την όλη διαφθορά συμμετέχουμε όλοι, γι’ αυτό άλλωστε και το έργο μας έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Ο καθένας ταυτίζεται πολύ εύκολα λόγω του ότι ξέρει ακριβώς τι εννοούμε με αυτά που λέμε. Όλοι τα βιώνουμε, όλοι τα ζούμε, το θέμα είναι να κάνουμε προσπάθειες για να τα αλλάζουμε. Αν αλλάξει ο καθένας τον εαυτό του, ξαφνικά θα αλλάξουν όλα αυτά. Είναι δύσκολο, το παραδέχομαι, αλλά αισιοδοξώ, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς από τον χαρακτήρα μου».

Το θέατρο είναι μία ευχάριστη περιπέτεια για τον Σωτήρη Καλυβάτση, ο οποίος δεν αποχωρίζεται την αγαπημένη του τηλεόραση. Ήδη έχει έτοιμα πράγματα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. «Συνεχίζω τις επαφές μου με τον Γιώργο Μιτσικώστα, με το οποίον ετοιμάζουμε κάτι. Ελπίζω να βρεθεί και κάποιο κανάλι που να είναι διατεθειμένο να κάνει την μεγάλη αλλαγή και να μας φιλοξενήσει, γιατί φέτος έχω την αίσθηση ότι θα δούμε πάρα πολλές επαναλήψεις και πάρα πολλά άχρηστα πράγματα. Από εκεί και πέρα θα βρίσκομαι στην νέα θεατρική παράσταση, που ετοιμάζει ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου. Γράφουν την πρώτη τους επιθεώρηση και θα είναι στο θέατρο Λαμπέτη, οπότε θα έχω τουλάχιστον το θεατράκι μου και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας».

Σήμερα στην Κομοτηνή «Τα Κορίτσια με τα μαύρα»

«Τα Κορίτσια με τα μαύρα», η εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την «ευλογημένη απάτη», παρουσιάζεται σήμερα στις 9.15 το βράδυ στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής. Τι θα δούμε σε αυτό το έργο; Ιδού λοιπόν… Ο Θεός έτρεμε ολόκληρος από τα νεύρα του παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν στη γυναικεία Μονή της Παναγιάς της Μαυροβουνιώτισσας κάπου στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από τις ίδιες της ιέρειες της πίστης του.

Αν και 2000 χρόνια τώρα είχε αποφασίσει να μην ξανασχοληθεί με τους ανθρώπους– το αποτυχημένο αυτό πείραμα που προτιμούσε να ξεχνάει– η αλήθεια είναι ότι η σκέψη να ρίξει φωτιά και να τους κάψει όλους, άρχιζε να παίζει σα μεγάλη πιθανότητα στο θεϊκό μυαλό του. Μπορεί η μέχρι τώρα ιστορική διαδρομή του να έχει δείξει ότι είναι πανάγαθος, μεγαλόκαρδος, πάνσοφος και κυρίως….ΚΥΡΙΟΣ –αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/