Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απόπειρα ληστείας στα Πλαστικά Θράκης


Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί αλλά έφυγαν με άδεια χέρια οι επίδοξοι κλέφτες, που πήγαν για τα πολλά αλλά έφυγαν μόνο με... 20 ευρώ
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΓΚΑΦΑ ΠΟΥ
ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ;





Απόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής στα Πλαστικά Θράκης.

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε παπάκι, φορούσαν κράνη και κρατούσαν οπλισμό εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής Don @ Low (απέναντι από την κεντρική μονάδα των Πλαστικών Θράκης), στο Μαγικό Ξάνθης και κατευθύνθηκαν στο χώρο όπου υπήρχε παλαιότερα το Ταμείο και είχε καταργηθεί, μετά την κλοπη του χρηματοκιβωτίου, πριν από λίγους μήνες.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων στο XanthiPress.gr, υπό την απειλή όπλων ζήτησαν από τον υπάλληλο που ήταν εκεί, «τα λεφτά σας και γρήγορα». Εκείνος απάντησε ότι δεν υπάρχει Ταμείο πια στο συγκεκριμένο ούτε και χρήματα και εκείνοι έψαξαν τα ντουλάπια που υπήρχαν και κινήθηκαν προς του υπόλοιπους χώρους και άλλα γραφεία. Μάλιστα, έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο τρομακρατημένων υπαλλήλων ζητώντας επιτακτικά λεφτά, ενώ μερικά λεπτά αργότερα αποχώρησαν άπρακτοι. Πήραν μόνο ένα τσαντάκι εργαζόμενου που περιείχε 20 ευρώ, όπως ενημέρωσε η Α.Δ. Ξάνθης.

Υπήρχε προηγούμενο περιστατικό.Γνώριζαν το χώρο
Είχε προηγηθεί πριν από μερικούς μήνες διάρρηξη και κλοπή του χρηματοκιβωτίου (με όμοιο τρόπο όπως συνέβη στη Γενισέα την Πέμπτη) και έκτοτε έχει καταργηθεί το συγκεκριμένο σημείο ως Ταμείο ενώ όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι υπεύθυνοι στο XanthiPress.gr

Όπως αναφέρουν άνθρωποι της Αστυνομίας είναι πιθανό οι δράστες να είχαν ξαναχτυπήσει, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι πήγαν απευθείας στο χώρο που ήταν κάποτε το Ταμείο της Εταιρίας. Σίγουρα πάντως, αναφέρουν, φαίνεται πως γνώριζαν το χώρο εσωτερικά.