Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την τουριστική προβολή

ΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;

ΠΟΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΚΡΕΜΟΥΝ;

ΤΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ;


Απόφαση για τις δράσεις που πρέπει να κάνει άμεσα ο Δήμος Ξάνθης με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στην πρόσφατη συνεδρίαση του το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τσεγγελίδης ανέφερε υπάρχουν μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν όπως η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου Ξάνθης, η έκδοση ενός φυλλαδίου και η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την τουριστική προβολή του Δήμου, ιδιαίτερη μέριμνα για τους μουσειακούς χώρους, για τη συντήρηση των μονοπατιών και για τις εισόδους των πόλεων. Η αντιπολίτευση έκανε δεκτές τις προτάσεις ενώ μεγάλη υπήρξε η συζήτηση για την αξιοποίηση που δεν έχει υπάρξει με τα δύο τουριστικά τρενάκια της Ξάνθης και της Σταυρούπολης. Ο Νίκος Φωτιάδης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μέρμινα για λειτουργία γραφείου τουρισμού αλλά και ύπαρξη ξεναγών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος καθόρισε ότι το ζήτημα της τουριστικής προβολής και της αναβάθμισης της ιστοσελίδας το αναλαμβάνει ο Μανώλης Φανουράκης, για τη μελέτη επιφόρτισε τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης και τη σύμβουλό του Δέσποινα Χατζογλίδου, για τη συντήρηση των μονοπατιών οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Μούρκας και Παπαδόπουλος, για την τοποθέτηση πινακίδων ο Χρήστος Μούρκας, για τις εισόδους της πόλης οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου και τέλος, ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε σύντομα να λειτουργού και τα δύο τουριστικά τρενάκια.


Επιχορήγηση για τα Δημήτρεια

Σε σχέση με την επιχορήση των εκδηλώσεων Δημήτρεια εγκρίθηκε η πρόταση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μπένη για τη συνδιοργάνωση και επιχορήγηση με το ποσό των 8.000 ευρώ. Ανέφερε πάντως ότι από την επόμενη χρονιά θα πρέπει οι εκδηλώσεις θα πρέπει να εντάσσονται στο πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης, πάντα σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης συμφώνησε με την ανάγκη στήριξης του θεσμού –κατ εξαίρεση- αλλά διαφώνησε με την ύπαρξη εισιτηρίου. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Σιδηρόπουλος, ανέφερε ότι πρόθεση των ανθρώπων της περιοχής, με την ένταξή της στο Δήμο Ξάνθης θα πρέπει να αναβαθμιστεί γενικότερα ο θεσμός καθώς και να αναδειχθεί η η τοποθεσία με μια σειρά από παρεμβάσεις.


Πολύ συζήτηση για τα ψηφίσματα

Δεν προχώρησε για δεύτερη συνεδρίαση η υπόθεση των ψηφισμάτων που αναμένουν έγκριση και αφορούν σε α) την αποψίλωση των υπηρεσιών της περιοχής, β) τις διώξεις των γιατρών του Νοσοκομείου και γ) τη λειτουργία των διοδίων στους Αμαξάδες. Η σχετική επιτροπή που είχε συσταθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε, όπως κατέστη σαφές. Στην κριτική του Νίκου Ανταμπούφη ότι η σχετική επιτροπή έφερε μόνο ένα από τα ψηφίσματα, απάντησε ο Δημήτρης Μπένης (μέλος της επιτροπής) που επικαλέστηκε την ανάγκη να έρθει προς ψήφιση. Μειοψήφισε ο Δημήτρης Βορίδης και ψήφισε λευκό ο Νίκος Ανταμπούφης. Αντίστοιχα ένα τέταρτο ψήφισμα που ήρθε στη συνεδρίαση για την πιθανότητα απομάκρυνσης της ΑΤΕ Σταυρούπολης, υπερψηφήστικε ομόφωνα.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/