Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τα πρώτα στοιχεία για το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης

Μαχαιρίτσας, Μακεδόνας, Σταρόβας, Θεοφάνους και Μουζουράκης ανάμεσα στα ονόματα που θα εμφανιστούν



ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Το Πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2011 φέρνει στο φως της δημοσιότητας το XanthiPress.gr

Προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας διετίας, το πρόγραμμα του φετινού θεσμού που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει με τα πιο γνωστά ονόματα στην Κεντρική Σκηνή της Πλατείας Μητροπόλεως αλλά, ταυτόχρονα, αύξηση της δραστηριότητας στις περιφερειακές σκηνές καθώς και με τις καθιερωμένες παράλληλες εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα που έχει «κλείσει» αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα περιλαμβάνει:


Κεντρική Σκηνή

Στην κεντρική σκηνή η έναρξη γίνεται με τους Δ. Σταρόβα-Λ. Μαχαιρίτσα ενώ ενώ στις υπόλοιπες βραδιές των Γιορτών θα εμφανιστούν οι Κ. Μακεδόνας-Γ. Θεοφάνους, Α. Μουσαδές- Β. Κοντόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Γ. Χαρούλης, Π. Θεοχαρίδης με αφιέρωμα στους Ρασούλη-Παπάζογλου. Επίσης θα υπάρξει η μουσικοθεατρική παράσταση AROMA MEDITERANNEO από την εταιρία ΣΚΥΤΑΛΗ, καθώς και η γνωστή Βραδιά Λαογραφίας.


Περιφερειακές Σκηνές

Στη νεανική σκηνή της «παραλίας», 2-3 τοπικά συγκροτήματα θα εμφανίζονται καθημερινά, μετά την περυσινή επιτυχημένη δοκιμή. Στο Νησάκι καθημερινά θα υπάρχουν εκδηλώσεις για παιδιά όπως το Θέατρο Σκιών του Γ. Βουλτσίδη τις δύο τελευταίες βραδιές αλλά και άλλες εκδηλώσεις που επιμελούνται, κυρίως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης αλλά και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ή το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.


"Μονοπάτι" και Αμφιθέατρο

Για πρώτη χρονιά το «Μονοπάτι της ζωής» εντάσσεται στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης με μια σειρά εκδηλώσεις που επιμελείται το Δίκτυο Λόγου και Πράξης. Εξάλλου, θεατρικές παραστάσεις όπως «Τα κορίτσια με τα μαύρα» των Ρήγα-Αποστόλου αλλά και οι (παιδικές) «Εκκλησιάζουσες» της Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζονται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Τέλος, Εκθέσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ένας ποδηλατικός αγώνας το πρώτο Σαββατοκύριακο αλλά και ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης το δεύτερο Σαββατοκύριακο, θα βρίσκονται στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/