Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ήττα από τη Ρωσία για την Εθνική Μπάσκετ

Προκρίθηκε όμως στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ λόγω των άλλων αποτελεσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στον όμιλο, η Εθνική μας γνώρισε την ήττα με 83-67 και θα καταλάβει την τρίτη θέση στο γκρουπ της, που θα τη στείλει στα προημιτελικά είτε πάνω στην Ισπανία, είτε στη Γαλλία.


Η νίκη των Σκοπιανών επί της Σλοβενίας είχε ουσιαστικά μετατρέψει σε ακραία πιθανότητα το σενάριο βάσει του οποίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κέρδιζε την πρωτιά του ομίλου, ενώ οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν είχαν να παίξουν ούτε καν για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, καθώς τους την είχε χαρίσει με την ήττα της από τη Φινλανδία η Γεωργία.

Μπαίνοντας, λοιπόν, χωρίς πολύ άγχος στο παρκέ οι Έλληνες παίκτες έπαιξαν καλό μπάσκετ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και τουλάχιστον στο πρώτο μέρος έδειχναν να έχουν τον έλεγχο. Ένας εκπληκτικός επιθετικά Κώστας Κουφός έκανε ότι ήθελε τους ψηλούς των Ρώσων, ενώ στα τρίποντα ξεκινήσαμε με το εκπληκτικό πέντε στα πέντε.

Δυστυχώς, όμως, η Εθνική δεν θα άντεχε σε αυτό το επίπεδο μέχρι τέλους. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σοβαρεύτηκε στην επανάληψη και με κορυφαίους τους Σβεντ και Μοζγκόφ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, παίρνοντας σχεδόν όλα τα αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ.

Στην τρίτη περίοδο κάπου χάθηκε και η αυτοσυγκέντρωση των διεθνών μας και στο τέταρτο δεκάλεπτο απλώς πετάξαμε λευκή πετσέτα, κυνηγώντας απίθανα σουτ και μη προσπαθώντας καθόλου να πάμε σε επιθέσεις μέσα από τη ρακέτα, εκεί όπου ο Κουφός κυριαρχούσε.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-42, 57-65, 83-67

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 5, Ζήσης 10(1), Βασιλειάδης, Καλάθης 7, Φώτσης 10(2), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής 4, Μπράμος 8(2), Κουφός 15, Καϊμακόγλου 5(1)

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 6, Μοζγκόφ 19, Μπίκοφ 4, Φριτζόν 6(2), Σβεντ 15(1), Κριάπα 11, Αντόνοφ, Μόνια 6(2), Πονκρασόφ 3(1), Κιριλένκο 13(2)

.