Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο χαιρετισμός του Πεταλωτή για τη νέα σχολική χρονιά

Τον απέστειλε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής που επρόκειτο να πάει αλλά απουσίασε λόγω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο των επίσημων αγιασμών που έλαβαν χώρα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, απέστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό ο οποίος αναγνώσθηκε από τους Διευθυντές των Σχολικών αυτών Μονάδων.



"Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά. Δυστυχώς έκτακτη πολιτική υποχρέωσή μου δεν μου επιτρέπει να ευχηθώ σήμερα δια ζώσης για την πρόοδο των παιδιών μας. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αποτελεί ειλικρινή μου ευχή και βαθιά μου πεποίθηση ότι το μέλλον του τόπου μας είναι η μόρφωση και η καλλιέργεια των μικρών μαθητών και για αυτό εύχομαι για μια παραγωγική σχολική χρονιά που θα εκπληρώσει τις προσδοκίες όλων μας για την προοπτική της νέας γενιάς.

Καλή δύναμη στους μαθητές, μικρότερους και μεγαλύτερους. Συγχαρητήρια στους γονείς για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου της Πολιτείας. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωσή τους στο απαιτητικό έργο τους, την κατανόησή τους στα προβλήματα της εποχής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαρκούς συνεργασίας και διαλόγου μαζί τους.

Η Πολιτεία σήμερα κοιτά τα προβλήματα κατάματα. Εργάζεται σκληρά σε δύσκολους καιρούς για το καλύτερο δυνατό. Αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις και καταβάλλει υπεύθυνες προσπάθειες για τη διόρθωση και την αντιμετώπισή τους. Ζητά τη συμπαράσταση όλων για να λειτουργήσει η ελληνική εκπαίδευση αντίστοιχα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Με αρμονική συνεργασία όλων των παραγόντων.

Σήμερα ας αισιοδοξήσουμε. Μπορούμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο για το μέλλον του τόπου. Η Παιδεία το αξίζει. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της κοινωνίας και όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στην επιτυχία τους.

Καλή σχολική χρονιά

Γιώργος Πεταλωτής

Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"

.