Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Blog-άρουν οι ενορίτες της Καρυδιάς

Δημιούργησαν ιστολόγιο για να προβάλλουν την ενορία του ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο χωριό λίγο έξω από την Κομοτηνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Και διαδικτυακά θα μπορούν να μαθαίνουν πλέον τα νέα οι πιστοί της Καρυδιάς, αφού ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καρυδιάς απέκτησε προσωπικό ιστολόγιο ή αλλιώς blog. Έτσι, στη διεύθυνση http://www.metamorfosi-karidias.blogspot.com/  οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να πληροφορούνται για τις ανακοινώσεις που αφορούν στην ενορία τους, τα μυστήρια που τελούνται, διαφορές εκδηλώσεις και πολλά άλλα που απασχολούν την περιοχή.

Μία όμορφη πρωτοβουλία, στο πνεύμα της εποχής με αυτουργό τον εφημέριο του ναού πατέρα Κωνσταντίνο Τσουρέλη, ο οποίος παρακινούμενος από φίλους και γνωστούς ανέλαβε το στήσιμο της σελίδας.

Δηλώνοντας οπαδός της νέας τεχνολογίας, ο καλά ενημερωμένος πατέρας Κωνσταντίνος τον τελευταίο μήνα ασχολείται εντατικά, για να τελειοποιήσει το εγχείρημα του, αναλαμβάνοντας εκτός των άλλων και την ενημέρωση του ιστολογίου.

Εισπράττουμε πολύ καλά σχόλια από τον κόσμο που μας επισκέφτηκε, είπε στο «Χ», δηλώνοντας ότι η προσπάθεια αυτή έχει και στόχο να προβληθεί ο ιστορικός ναός Καρυδιάς που είναι ένας από τους παλιότερους ναούς της Ροδόπης, κτισμένος το 1868.

«Μας λένε ότι είναι αξιέπαινη η προσπάθεια μας και μας ζητούν να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δράσεις μας και το τι συμβαίνει γενικά στην περιοχή μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε προσελκύοντας και το νέο κόσμο να μάθει για μας».

Στο ιστολόγιο της ιεράς μονής, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις φωτογραφίες του ναού, να ενημερωθούν για τις δράσεις των ενοριτών, να μάθουν τα νέα του συνδέσμου αγάπης ενορίας Καρυδιάς και να δουν ηλεκτρονικά την εξάμηνη περιοδική έκδοση του συνδέσμου.

«Η εκκλησία αν και δεν έχει πολύ καλές σχέσεις με τη νέα τεχνολογία, εμείς κάναμε το βήμα αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε έτσι να προβάλλουμε θέματα καθημερινότητας που όλους μας απασχολούν και παράλληλα να ενημερώνουμε τον κόσμο. Αυτό μας διαφοροποιεί και γι’ αυτό έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο μέχρι στιγμής», είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/