Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ήττα με κατεβασμένα τα χέρια με 2-0 της Ξάνθης στο Αγρίνιο

Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και δύο γκολ ο Παναιτωλικός νίκησε την ομάδα της Θράκης που προβλημάτισε, αν και αγωνίστηκε με δέκα λόγω αποβολής του Εντιμάρ    
  ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και δύο γκολ ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Ξάνθη επικρατώντας 2-0.

Ο Μπάμπης Τεννές έστησε εξαιρετικά την ομάδα του, η οποία έφτασε πλέον τους δέκα βαθμούς και με τέτοιες εμφανίσεις αρχίζει να... ξεχνάει την υπόθεση παραμονή από νωρίς.

Ο Μητρόπουλος το πρώτο γκολ ενώ ο Ρότσα, ο οποίος είχε και δοκάρι, διπλασίασε τα τέρματα των «καναρινιών». Λίγα πράγματα για την Ξάνθη, η οποία αγωνίστηκε και με δέκα λόγω αποβολής του Εντιμάρ.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να είναι πιο κινητική και τον Παναιτωλικό, του οποίου έλειπε ο Θεοδωρίδης, να ψάχνει τα πατήματά του. Οι Ακρίτες κυνηγούσαν το γκολ με τις κόντρες και με τους Μαρσελίνιο και Πόι να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός έψαχνε τρόπους για να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης είτε με τον ταχύτατο Καμαρά είτε με τον Μπουμάλ. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους με Κεφαλιά του Κούσα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, όταν για ένα ακόμα παιχνίδι μίλησε η… ποιότητα που έχει ο Άγγελος Χαριστέας. Ο «Χάρι» σέντραρε από αριστερά και ο Μητρόπουλος μόνος του, στο ντεμπούτο του, άνοιξε με κεφαλιά το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα. Ο Παναιτωλικός ήταν λίγο καλύτερος και η Ξάνθη γύρισε περισσότερο στα καρέ της. Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Καμαρά, μπήκε στην περιοχή στο 65’ ανατράπηκε από τον Εντιμάρ και ο διαιτητής Βοσκάκης έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη στον αμυντικό της Ξάνθης.

Ο Ρότσα ανέλαβε την εκτέλεση, παρά την εντολή του Τεννέ να το χτυπήσει ο Θεοδωρίδης, και με ωραία εκτέλεση διπλασίασε τα τέρματα. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη είχε να ανέβει… ένα βουνό, καθώς βρισκόταν ήδη με δύο τέρματα πίσω στο σκορ αλλά έπαιζε και με δέκα παίκτες.

Οι χώροι ήταν πολλοί για τον Παναιτωλικό, αφού η Ξάνθη ανοίχτηκε για να φτάσει στο γκολ, και έτσι τα «καναρίνια» είχαν το χώρο να βρουν και άλλο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης και το τελικό 2-0 που διαμορφώθηκε δίνει την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να ελπίζει πως η υπόθεση παραμονή θα τελειώσει από… νωρίς.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Κούσας, Ρότσα (82’ Σιόντης), Μπουμάλ (56’ Θεοδωρίδης), Χαριστέας (86' Μπαμόγκο), Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά

Στον πάγκο οι: Τσενάμο, Αναστασιάδης, Μουμίν, Παλαιολόγος.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Πόι (70’ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Μάρα (53’ Βλαχοδήμος), Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα (59’ Βασιλακάκης)

Στον πάγκο οι: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Σουάνης, Φλίσκας.

Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Σταματόγλου
.