Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η κλήρωση της Ελλάδας στα προκριματικά του Eurovolley 2013

Η εθνική ανδρών είναι στον 4ο όμιλο μαζί με Φινλανδία, Μαυροβούνιο και τον νικητή του ζευγαριού Κύπρος-Ρουμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Λουξεμβούργο οι κληρώσεις των προκριματικών για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών - Γυναικών 2013 και τα ευρωπαϊκά Εφήβων - Νεανίδων 2012.

Η εθνική ανδρών είναι στον 4ο όμιλο μαζί με Φινλανδία, Μαυροβούνιο και τον νικητή του ζευγαριού Κύπρος-Ρουμανία. Ο 1ος προκρίνεται απευθείας, ενώ ο 2ος θα παίξει με τον 2ο του 2ου ομίλου όπου υπάρχουν Εσθονία, Βέλγιο, Ολλανδία και ο νικητής Ανδόρα-Ισραήλ.

Η εθνική γυναικών είναι στον 2ο όμιλο με Ολλανδία, Ουκρανία, Δανία. Ο 1ος προκρίνεται απευθείας και ο 2ος θα παίξει με τον 2ο του 5ου ομίλου που είναι Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία και Μαυροβούνιο.

Η εθνική εφήβων κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με τις Ιταλία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Φινλανδία και τον νικητή του 1ου προκριματικού όπου θα αναμετρηθούν Αγγλία, Βοσνία, Λιθουανία και Σουηδία. Ο 1ος πάει απευθείας στα τελικά, ενώ οι 2οι και 3οι (σύνολο 8 ομάδες) θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων, όπου θα περάσουν οι δύο πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος.

Η εθνική νεανίδων «έπεσε» στον 3ο όμιλο μαζί με τις Ρωσία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Πορτογαλία. Ο 1ος πάει απευθείας στα τελικά, ενώ οι 2οι και 3οι (σύνολο 8 ομάδες) θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων, όπου θα περάσουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.

Το αν αναλάβουμε κάποιον όμιλο ή όχι θα αποφασιστεί το απόγευμα κατόπιν κληρώσεως.

Στο Λουξεμβούργο εκ μέρους της Ε.Ο.ΠΕ. είναι το μέλος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, Περικλής Μπακοδήμος.
.