Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δίψα για διάκριση στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που απόψε κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα βόλεϊ

Αντιμετωπίζει στις 7.00 το απόγευμα την Κηφισιά στην Αθήνα η εκπρόσωπος του Έβρου ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΝΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ


Ένα βήμα παραπάνω από την περσινή 9η θέση, θέλει να κάνει φέτος ο Εθνικός. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επέστρεψε πέρσι στην οικογένεια των μεγάλων της Α1 (ή Volleyleague πλέον), καταφέρνοντας να εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή του, έχοντας στη σύνθεση του ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ.
Ο ιστορικός σύλλογος που μεγαλούργησε δεκαετίες τώρα στο άθλημα, θέλει πέρα από την άνετη παραμονή, να συνεχίσει την παραγωγή ταλέντων, κάτι άλλωστε που κάνει τα τελευταία χρόνια με τον καλύτερο τρόπο. Ειδικά τη φετινή χρονιά, έχει στις τάξεις του τρεις πολύπειρους αθλητές από τον Έβρο, τον αρχηγό Ακη Σιδηρόπουλο, και τους κεντρικούς προερχόμενους από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Γιώργο Παπάζογλου και Μιχάλη Κόβατς, οι οποίοι έρχονται να μεταδώσουν την γνώση τους και την εμπειρία τους στους πολλούς νέους ταλαντούχους αθλητές του Εθνικού. Πέρα από τον διαγώνιο Αργεντινό Πέπε Γκονζάλες, αρχική επιδίωξη ήταν να μην αποκτηθεί άλλος ξένος αθλητής, όμως εξ ανάγκης ήραν στον Έβρο ο Βούλγαρος πασαδόρος Γεόργκι Καβατγκίεφ και ο Κολομβιανός λίμπερο Σεμπαστιάν Κιρόζ.
Ο Εθνικός επιδιώκει φέτος να παντρέψει το ταλέντο με την εμπειρία, ελπίζοντας σε μια ακόμη καλύτερη χρονιά.

Χατζησταύρου: «Θέλουμε να εξελιχθεί ο Έβρος στην καλύτερη βιομηχανία παραγωγής αθλητών βόλεϊ»

Παλιός αθλητής του Εθνικού και της ΓΕΑ, ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αντώνης Χατζησταύρου χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες, δείχνει ξεκάθαρα και τη φιλοσοφία που διέπει τον ίδιο αλλά και όλο το σύλλο.
«Είναι πολύ βασικό για μας να συνεχίσουμε να βγάζουμε παιδιά και να τροφοδοτούμε τη μεγάλη ομάδα. Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής φαίνεται κι από τους τίτλους που κατακτήσαμε πέρσι σε παίδες και έφηβους, αλλά η φιλοδοξία μας είναι να εξελιχθεί ο Έβρος στην καλύτερη βιομηχανία παραγωγής αθλητών του βόλεϊ», δηλώνει ο Θρακιώτης παράγοντας και συμπληρώνει: «Ξεκινάμε τη νέα σεζόν με καλές προϋποθέσεις, χαμηλό μπάτζετ και με πολλά ντόπια παιδιά στο ρόστερ, που μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον, αλλά θέλουμε και πιστεύουμε ότι η ομάδα μας έτσι όπως δομηθεί μπορεί να παίξει καλό βόλεϊ».
Πέρα από την παρουσία των νεαρών αθλητών, η αισιοδοξία του κ. Χατζησταύρου πηγάζει κι από την στήριξη που δίνουν στην ομάδα: «Ο Δήμος και ο κόσμος. Είναι στο πλευρό μας κι εμείς θέλουμε μέσω της ανάδειξης των δικών μας παιδιών να πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση του βόλεϊ στην τοπική κοινωνία και να συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη μεγάλη ιστορία του Εθνικού».
Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας; «Είναι πολύ δύσκολο και το φετινό πρωτάθλημα, αλλά οι δυσκολίες είναι ίδιες για όλους. Από κει και πέρα συγκροτήσαμε μια ισορροπημένη ομάδα με έμπειρους και ταλαντούχους αθλητές στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη»

Δαλακούρας, Γκονζάλες: «Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη»

Ο Ανέστης Δαλακούρας πέρσι πήρε αρκετές συμμετοχές στην ομάδα του Εθνικού, αλλά φέτος προορίζεται ως βασικός ακραίος με τον διόσκουρο του Ραφαήλ Κουμεντάκη, ενώ ο Πέπε Γκονζάλες μετά τη διετή εξαιρετική παρουσία του στο Κυπριακό πρωτάθλημα, θέλει να επιβεβαιώσει την αξία του και στη Volleyleague.
«Προσωπικά πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, αν και στην αρχή σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά οι εμπειρίες που πήρα από πέρσι θα με βοηθήσουν», λέει ο 18άχρονος ακραίος που μαζί με τον αδελφό του Κώστα (21 χρ.) και τον Κουμεντάκη (18 χρ.) συνθέτουν μακράν το πιο νεανικό τρίο στην υποδοχή.
«Με χαροποιεί που θα παίζω μαζί με τον Ραφαήλ και τον Κώστα, αφού είμαστε μαζί από παιδιά και πέρα από συμπαίκτες είμαστε φίλοι, ενώ έχουμε αποκτήσει κι ένα ψυχικό δέσιμο, το οποίο μας βοηθάει και εντός γηπέδου. Από την άλλη σίγουρα είναι κι ένα ρίσκο για τον Εθνικό που στηρίζει εμάς τους νεαρούς αθλητές, όμως όλοι θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη».
Πέρα από τους νεαρούς όμως, ο Εθνικός έχει και πολλούς έμπειρους αθλητές, ωστόσο όπως παραδέχεται: «Αυτό το... μείγμα υπήρχε πέρσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και λειτούργησε θετικά. Έχουν γίνει αλλαγές στην ομάδα μας, έχουν προκύψει διαφοροποιήσεις γενικά στο πρωτάθλημα, αλλά όσο κι αν είναι νωρίς είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος».
Εξίσου αισιόδοξος πάντως εμφανίστηκε κι ο 'ρούκι' στη Volleyleague Πέπε Γκονζάλες... «Υπάρχει ένας εξαιρετικός συνδυασμός ταλέντου και εμπειρίας στην ομάδα κι αυτό κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την πρώτη μου ελληνική εμπειρία», είπε ο Αργεντινός ο οποίος μετά τη διετή παραμονή του στην Κύπρο έμαθε... αγγλικά, αλλά δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα βελτιώσει και τα ελληνικά του.
«Θα το κάνω σίγουρα, γιατί η παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου κι ένα επιπλέον κίνητρο, αφού η ελληνική Λίγκα είναι από τις καλύτερες Ευρώπη», τονίζει και συμπληρώνει: «Εχω την αίσθηση ότι φέτος θα είναι μια εξαιρετικά αμφίρροπη σεζόν, αφού έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι ομάδες εμφανίζονται πιο ισοδύναμες. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή και μετά αν διώξουμε το άγχος, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε και την έκπληξη».
Το ρόστερ1.Κωνσταντίνος ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ 21 Λίμπερο 1,97 Εθνικός
2.Γκιόργκι ΚΑΒΑΡΤΖΙΕΦ 26 Πασαδόρος 1.93 Γκάμπροβο (BUL)
3.Σεμπάστιαν ΚΙΡΟΖ 28 Λίμπερο 1.90
5.Μιχάλης ΚΟΒΑΤΣ 40 Κεντρικός 2,07 Παναθηναϊκός
7.Γρηγόρης ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 38 Πασαδόρος 1,97 Εθνικός
8.Γιώργος ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 38 Κεντρικός 2,01 Ολυμπιακός
9.Πέπε ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ 26 Διαγώνιος 2.06 ΑΕ Καραβά (CYP)
10.Δημήτρης ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ 35 Κεντρικός 2,01 Εθνικός
13.Βασίλης ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 20 Κεντρικός 2.00 Εθνικός
14.Ανέστης ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ 18 Ακραίος 2.01 Εθνικός
15.Δημήτρης ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 16 Κεντρικός 2.00 Εθνικός
16.Γρηγόρης ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ 17 Ακραίος 1.90 Εθνικός
17.Ραφαήλ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ 18 Ακραίος 2.03 Εθνικός
18.Γιάννης ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ 17 ΔΙαγώνιος 1.95 Εθνικός
Προπονητής: Γιάννης Ανδρεάδης
Βοηθός προπονητή: Ανέστης Γιαννακόπουλος
Φυσιοθεραπευτής: Χρήστος Γιαννακάκης
Γιατρός: Σίμος Χαρπαντίδης