Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Αποκτά μέταλλο νικητή ο Πανθρακικός

Κέρδισε με 1-0 πριν λίγο στο ΔΑΚ Κομοτηνής τους Πόντιους Κατερίνης, με σκόρερ τον Γωνιάδη

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



Ένα ακόμα φιλικό τεστ έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανθρακικός στην έδρα του με αντίπαλο αυτή τη φορά την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, της οποίας επικράτησε με 1-0 με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Γιάννη Γωνιάδη Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προσπαθεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και κυρίως να μην χάσει την αγωνιστική ταυτότητα που προσπαθεί να δώσει ο Έλληνας τεχνικός στην ομάδα του.
Σε γενικές γραμμές η εικόνα του Πανθρακικού ήταν κατώτερη από αυτή των προηγούμενων φιλικών αναμετρήσεων,ωστόσο η εικόνα μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός πως η συνεχής αναβολή της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα της Football League λειτουργεί αρνητικά σε όλους. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε όρεξη και διάθεση,ωστόσο δεν είχε ουσία σε αρκετές περιπτώσεις. Το θετικό είναι πως ακόμα και σε μέτρια μέρα ο Πανθρακικός δείχνει πως μπορεί να κερδίζει.
Πώς αγωνίστηκε ο Πανθρακικός:
Ο Σάββας Παντελίδης θέλησε να δοκιμάσει το 4-2-3-1, έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Νίκο Σουλτανίδη και από πίσω τον Ουέλιγκτον. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σικαλιάς, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς αριστερά τους Στάθη, Μακρυδημήτρη, Σαρακατσάνο, Χρήστου. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Λιαπάκης, Μουνάφο, έχοντας αριστερά τον Μπαικαρά και δεξιά τον Μίνγκα ενώ πίσω από τον Σουλτανίδη,που αγωνίστηκε στην κορυφή ήταν ο Ουέλιγκτον.
Το φιλμ της αναμέτρησης:
Ο Πανθρακικός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, εξαιρουμένου ενός καλού πενταλέπτου . Συγκεκριμένα, ο Πανθρακικός απείλησε το διάστημα 18-23 , όταν είχε και δύο καλές στιγμές. Στο 20΄ ο Ουέλιγκτον έγινε αποδέκτης της μπάλας, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του και βγήκε απέναντι στον Κελπέκη. Ο Βραζιλιάνος θέλησε να σιγουρέψει την επίτευξη του τέρματος δίνοντας στον Μίνγκα , ο οποίος όμως εστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κελπέκη. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Χρήστου σέντραρε στον Σουλτανίδη, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κελπέκη. Ο ρυθμός έπεσε για τον Πανθρακικό, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕ Ποντίων να πάρουν θάρρος. Στην μοναδική επίσκεψη της ομάδας της Κατερίνης στην περιοχή του Πανθρακικού στο 35΄, ο Κωνσταντινίδης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και έγινε πιο επιθετικός. Στο 60΄ ο Σουλτανίδης δεν μπόρεσε να στείλει απο πλεονεκτική θέση την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Πανθρακικός απείλησε εκ νέου με τον Σουλτανίδη πρωταγωνιστή στο 68΄, όταν ο φορ του Πανθρακικού έκανε την προβολή μετά από συρτή σέντρα του Μίνγκα αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Μοσχάκης, που προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στα φιλικά, έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 85΄ όταν το σουτ του απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Κελπέκη. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 90΄ με τον νεαρό Γωνιάδη να χρήζεται σκόρερ.
Οι συνθέσεις:
Πανθρακικός (Παντελίδης): Σικαλιάς, Μουνάφο, Λιαπάκης, Μακρυδημήτρης, Μίνγκας, Σαρακατσάνος, Σουλτανίδης, Στάθης ,Μπαικαρά, Ουέλιγκτον, Χρήστου. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Σίμωσης, Σκλιοπίδης, Κουτσόπουλος Μοσχάκης , Βαγγελόπουλος, Βλάχος, Γωνιάδης, Τριανταφυλλίδης, Βοσνακίδης
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Σταματόπουλος): Κελπέκης, Σαββίδης, Χασιώτης, Δεληζήσης, Χιντζίδης, Τροίρης, Σαπάνης, Κωνσταντινίδης, Λιόλιος, Πέντσας, Μουρατίδης. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Μαλαμίδης, Παπατολίκας, Πετράκος, Γούλας, Τσιτλακίδης, Χιονίδης, Βαιδαμενίδης, Πανανός, Σάλτας, Παπαδόπουλους, Τζιαμάς, Παπανικολάου