Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θαύμα: Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στην Θράκη!!!

Προφανώς ο κόσμος έχει τέτοια καχυποψία που δεν δέχεται πλέον σε επιταγές ή δεν εκδίδει κάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Στα 306,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες σε αξία κατά 33% συγκριτικά με πέρυσι, ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές στη Βόρεια Ελλάδα, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011.

Αναλυτικότερα, βάσει των στοιχείων του Δελτίου Περιφερειακής Οικονομικής Συγκυρίας Μακεδονίας-Θράκης της Τραπέζης της Ελλάδος, η ανωτέρω αύξηση οφείλεται εξ ολοκλήρου στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο οκτάμηνο έφθασε περίπου στα 257 εκατ. ευρώ έναντι 174 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2010, αυξημένες εφέτος κατά 47,7% σε σχέση με πέρυσι.

Η μεγαλύτερη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταγράφηκε τον Ιούλιο, της τάξης του 89%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, «έκρηξη» που αποδίδεται σε μαζικό σφράγισμα επιταγών επιχειρήσεων συγκεκριμένου κλάδου.

Αντίθετα, μείωση των ακάλυπτων επιταγών καταγράφηκε το εφετινό οκτάμηνο στις άλλες περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη η αξία των ακάλυπτων επιταγών μειώθηκε το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 κατά 15,2%, φθάνοντας τα 28 εκατ. ευρώ έναντι 33,1 εκατ. ευρώ το περυσινό οκτάμηνο.
 
.