Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινά η αποκατάσταση των καμένων του Έβρου

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης Θύμιος Σώκος προχώρησε στην έγκριση της ανάθεσης των εργασιών και των έργων με τις πλέον σύντομες  διαδικασίες 
               ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος, θεωρώντας κατεπείγουσα και άμεση την ανάγκη εκτέλεσης των προβλεπόμενων και επιβαλλόμενων έργων και εργασιών στις καμένες δασικές εκτάσεις των περιοχών Λευκίμη –Κοίλα και Δρυμού της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, προχώρησε στην έγκριση της ανάθεσης των εργασιών και των έργων με τις πλέον σύντομες και νόμιμες διαδικασίες λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα υλοποίησης τους ,μέσα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης.

Η Υλοτομία των καμένων δένδρων θα γίνει, σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα, με ανάθεση χωρίς δημοπρασία στους Δασικούς Συνεταιρισμούς οι όποιοι και θα εμπορευθούν τα προϊόντα των υλοτομιών καταβάλλοντας σχετικό μικρό μίσθωμα στο Δημόσιο. Οι εργασίες των υλοτομικών εργασιών και οι λοιπές εργασίες για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα με την εγκατάσταση των Δασικών Συνεταιρισμών της περιοχής της Π.Ε. Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων ύψους 1.900.000 € χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.

.